בבית המשפט המחוזי בירושלים, התחוללה דרמה בעת עדותו של מי שהיה מנכ"ל משרד התקשרות בתקופת נתניהו, עד המדינה שלמה פילבר בתיק 4000.
התובעת עו"ד יהודית תירוש שאלה את פילבר: "מה הבנת בזמן אמת שעומד מאחורי הפנייה?"
פילבר ענה: "הבנתי שזה מה שאלוביץ׳ רוצה".
תירוש תענה: "יש סתירה בין מה שאמר היום העד לבין מה שאמר בחקירות".
עורכי הדין בועז בן צור וז'ק חן מחו על כך ואמרו: "זה איום על העד, היא מכתיבה לו דברים". עו"ד תירוש השיבה ש"זה לא איום", ופנתה לפילבר: "למיטב הבנתך, מה הייתה הציפייה של נתניהו?"

השופטת רבקה פרידמן – פלדמן פנתה ואמרה: בוא נרענן את הזיכרון אחרי הקראת העדות: פילבר חזר ואמר: "אני מסכים שאמרתי 'זה תלוי פרסונה'".
"התשובות שלי בחקירות היו אמת, אבל העוצמה והווליום היו תוצר של ההקשר", אמר פילבר. "הייתי מאה שעות חקירה בסיטואציה ומצבים שונים, אני עצור, נחקר כשבסטייס אוף מיינד שלי יש ברית, קשר אינטסטיבי מאחורי גבי נתניהו ואלוביץ משחקים בי.. אתה במציאות מסוימת רואה עולם בודרך אחת ואז מתגלה בדרך אחרת".
תירוש: "למיטב הבנתך מה היתה הציפיה של נתניהו ממך?" פילבר: "שהבעיות ייפתרו" תירוש ניסתה להבין: "בעיות של מי?" פילבר: "של אלוביץ׳".
לפני כן אמר פילבר בדבריו: "באף אחת מהחקירות שלי לא אמרתי מילה אחת של שקר".
הערצתי את נתניהו מגיל צעיר
בפתח עדותו תיאר פילבר את מערכת היחסים עם ראש הממשלה לשעבר: "נתניהו מושא הערצתי מגיל צעיר. אני חושב שהוא אחד המנהיגים הגדולים למדינה היהודית ולימין הישראלי. באותה מידה צריך להגיד שיש בינינו היכרות של 25 שנה. יש ביננו כימיה מקצועית והבנה הדדית. גם היום אני אוהב אותו".
"היה בנינו אמון גבוה משתי סיבות – הבנה הדדית והזדהות אידאולוגית ופרקטית, איך צריך לעשות דברים לשדר בגל אחד. דבר שני גם דיסקרטיות באופן כללי זו תכונה חשובה בסביבתו. אף פעם לא הייתה לי רדיפה כלפי כלי התקשורת".

פילבר טען גם כי "ידעתי שאני הולך לקבל תפקיד שאני לא יודע אם אני חוזר חי ממנו. ידעתי שאני הולך להזיז את הגבינה לכוחות הכי חזקים במדינה. ידעתי שאני הולך להיות האיש ה'רע'. לכן ידעתי שאני צריך לבוא הכי מוכן שאני יכול".
על עסקת בזק-יס אמר פילבר: "הבנתי שאין התנגדות של השר (נתניהו), כלומר שמבחינתו מקדמים את זה. הוא לא נתן לי דד-ליין אבל הבנתי שהזמן הולך ואוזל. זה דבר מקובל במשרד התקשורת, שחברות שתלויות ברגולטור הרבה פעמים צריכים אישור מהמשרד".
פילבר אף הוסיף: "באף אחת מן החקירות שלי, לא אמרתי מילה אחת של שקר".
פילבר, העיד כי נתניהו אמר לו בעקבות בקשה של אלוביץ שלא יעצור את התחרות, "אבל תראה אם אתה יכול למתן את המחירים" – ולאחר מכן עשה לו תנועה עם היד.
באופן חריג יחסית, הנאשם בתיק, ראש האופוזיציה בנימין נתניהו, נוכח באולם הדיונים, וזאת לאחר שלא הגיע לדיונים אחרים בחודשים האחרונים.

מה דעתך בנושא?
47 תגובות
10 דיונים
נמרוד
פילבר שקרן אני לא מאמין לו.
22:32 30.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רות
צודקת .השם ילחם לכם ואתם תחרישון" ערב רב אכזר שחבר לאוייבנו .
10:02 25.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רות
צודקת . ה' ילחם לכם ואתם תחרישון"
10:01 25.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונן מסלווי
אם קוראים את כל התמלילים הוא לא סתר כלום, הוא אמר בצורה ברורה שביבי ביקש לסייע לאלוביץ, למה להוא כותרת מטעה ?
23:24 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבשלום קור
קצת עברית שפה יפה לא תזיק לכם... עוד תירוש טענה ולא תענה... נתניה הגיע ולא הגיעה....????
17:49 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי
אין כלום!! שום כלום!! סתם הפילו ראש ממשלה חזק וטוב- לישראל!
15:22 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרח כועס ועצבני
פשוט אין פה כלום ,כלוםםםםם עשו כאן הפיכה שלטונית וירקו לנו בפרצוף וחירבנו לנו על הראש מאחל לכל מי שידו במעל מוות ביסורים
14:12 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה נ.
רוצים תמונת מראה? - משפט זדורוב...
12:59 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אביב כביב
כמה טוב בלי האיש הזה. שכל כולו רפש שקר ותפירת גובים למקורבים ושיש בדרך לשם הכס טוטלי של כל החברה .ביבי הייתה ונשארת חלש עם פה גדול שמשפיע...
כמה טוב בלי האיש הזה. שכל כולו רפש שקר ותפירת גובים למקורבים ושיש בדרך לשם הכס טוטלי של כל החברה .ביבי הייתה ונשארת חלש עם פה גדול שמשפיע על החלשים שלא מבינים את עוצמת הטירוף שיצרת במבינה.עדיף שעסק במשפט שלךמשם אתה לא חוזר וגם עם על המדים שנותנים לך על בוחרי הליכוד אלה שלא חשוב להם היושרה סל המדינה כך זה נראה ליכוד מלכודת לדבר העם.
המשך 06:54 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
בתגובה ל: אביב כביב
חפש את עצמך בשירותים שם מקומך
07:32 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אאאאא
בתגובה ל: אביב כביב
מסכן..
08:01 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סתיו
בתגובה ל: אביב כביב
כמה טוב שאיש ישר וטהור כמו ליברמן מנהל את האוצר. כמה מלהיב שאדם כה משכיל וחכם - יאיר לפיד יהיה רוה"מ. כמה מענג ששר משטרה כמו עומר בר לב שכל כך בקיא במה שקורה סביבו - אחראי על ביטחוננו, הנגב באופוריה. כמה נהדר ששרת התחבורה, צאצאית לחברם הנאמן של הנאצים ממשיכה את המסורת, כמה נחמד שאין לנו עוד ממשלה מנופחת ובזבזנית עם יותר מדי תפקידים וכמה טוב שיש לנו רוה"מ ממפלגה קטנה שמשפץ את ביתו הפרטי בעשרות מליונים ורק עבור זמן קצוב של כהונה. יש לנו ממשלה נהדרת, אהודה, שתעצור את הגרעין האיראני ! רק לא ביבי!!
08:10 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Usa
בתגובה ל: אביב כביב
אתה אדם מלא שנאה ומדבר ונוטף שנאה, שלא ירבו כמוך בישראל. עלוב.
11:26 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאי
בתגובה ל: סתיו
מילים מאוד קשים .אך נכונים
12:46 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לפיד המאנייק
בתגובה ל: אביב כביב
אין שכל אין דאגות
14:13 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לי
בתגובה ל: אביב כביב
שקט! דביל!
15:23 24.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממש גן עדן ... מעניין איך נראה הגיהינום...
בתגובה ל: סתיו
... כמה טוב שאחרי 12 שנות נתניהו יש לנו מערכת חינוך עם 40 תלמיד בכתה, מערכת קולנוע עם הזקנה במסדרון, תחבורה ציבורית של ימי הביניים, משטרה מוחלשת עם חוסר משילות מוחלט בנגב ובגליל, יוקר מחיה מהגבוהים בעולם, מחירי דיור בלתי אפשריים... אבל לפחות החמאס מוגר... החיזבאללה חוסל ... ואיום הגרעין האיראני הוסר ... מה לא ? ... חשבתי ... חה.. חה.. חה..
10:41 27.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
לשרוף את הפרקליטות במשרפות עוד היום
21:59 23.03.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר