הבוקר נערכה פגישה בין שר החוץ יאיר לפיד לעמיתו הסינגפורי, ד"ר ויויאן בלאקרישנאן. במהלך הפגישה שר החוץ של סינגפור הודיע ללפיד, כי בכוונת סינגפור לפתוח שגרירות בישראל לראשונה מאז כוננו היחסים בשנת 1965.

שר החוץ יאיר לפיד אמר: "מברך את החלטת ממשלת סינגפור לפתוח שגרירות בישראל לראשונה מאז כוננו היחסים. הדבר מהווה עדות נוספת ליחסים הטובים והמיוחדים בין המדינות".

באותו עניין: ראש הממשלה נפתלי בנט, ייצא לביקור רשמי ראשון בהודו, בתחילת חודש ניסן/אפריל, בהזמנת ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הצהרה של לפיד על הלחימה, ארכיון (צילום: לע"מ)

המנהיגים נפגשו לראשונה בשולי ועידת האו"ם לשינוי אקלים בגלאזגו שנערכה בחודש אוקטובר האחרון, בה הזמין מודי את רה"מ בנט לביקור רשמי במדינה. הביקור מהווה המשך ישיר לקשר החשוב בין המדינות ובין המנהיגים, ויתקיים בסימן ציון 30 שנים לכינון היחסים בין ישראל והודו.

בלשכת ראש הממשלה אומרים כי מטרת הביקור היא לקדם ולחזק את הברית האסטרטגית בין המדינות, ולהרחיב את הקשרים הבילטרליים. בנוסף, ידונו המנהיגים בהידוק שיתופי הפעולה במגוון תחומים, בהם חדשנות, כלכלה, מחקר ופיתוח, חקלאות ועוד. ראש הממשלה ייפגש במהלך ביקורו עם ראש ממשלת הודו ועם גורמי ממשל בכירים נוספים, וכן יבקר את הקהילה היהודית במדינה".

ראש הממשלה, נפתלי בנט, אמר: "אני שמח לצאת לביקור רשמי ראשון בהודו בהזמנתו של ידידי, ראש הממשלה מודי, כדי להמשיך להוביל ביחד את הדרך המשותפת ביחסי המדינות".

"מודי הוא האדם שהתניע מחדש את היחסים בין הודו וישראל, ויש לכך חשיבות היסטורית. אלו יחסים עמוקים בין שתי תרבויות ייחודיות, התרבות ההודית והתרבות היהודית, שנשענים על הערכה עמוקה ושיתופי פעולה משמעותיים".

"יש דברים רבים שנוכל ללמוד מההודים, וזה מה שאנו שואפים לעשות. יחד נרחיב את שיתופי הפעולה לתחומים נוספים – מחדשנות וטכנולוגיה, דרך ביטחון וסייבר, ועד חקלאות ואקלים".