מבזקים
סרוגים

נתפס המחבל שביצע את פיגוע הדקירה בירושלים

המשטרה איתרה את המחבל שביצע את הפיגוע בראס אל עמוד. מדובר בערבי בן 23 תושב ג'בל מוכבר. "כוחות המשטרה של מחוז ירושלים איתרו את המחבל בבית קרובת משפחתו והוא נעצר והועבר לחקירה"

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"א אדר ב' התשפ"ב
נתפס המחבל שביצע את פיגוע הדקירה בירושלים

המחבל שביצע את הפיגוע בראס אל עמוד, אותר אצל קרובי משפחתו, והוא נעצר והועבר לחקירה. מוקדם יותר היום דיווחנו בסרוגים על פיגוע דקירה בו נפצעו שני שוטרים שהיו בפעילות בשכונת 'מעלה זיתים' במזרח ירושלים. שוטר אחד נפצע באורח בינוני ושוטר נוסף נפצע באורח קל.

פיגוע דקירה בראס אל עמוד: שוטר נפצע בינוני
פיגוע דקירה בראס אל עמוד: שוטר נפצע בינוניצילום: פיגוע דקירה בראס אל עמוד: שוטר נפצע בינוני

המשטרה סיכמה את האירוע: "היום בסביבות השעה 17:00 הגיע מחבל (23, ג'אבל מוכבר) לשכונת ראס אל עמוד שבמזרח העיר ירושלים, התקרב לעבר שוטר שטיפל באירוע הצתה, שלף סכין ודקר את השוטר ולאחר מכן נמלט מהמקום. כתוצאה מהדקירה, פונה השוטר כשמצבו הוגדר באורח בינוני (עפ"י גורמי רפואה) לקבלת טיפול רפואי בבית החולים.

כוחות משטרה גדולים בראשות מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון תורג'מן, הגיעו לזירה והחלו בחקירת המקרה תוך איסוף ממצאים וסריקות אחר המחבל שנמלט מהזירה. מפקד המחוז קיים הערכת מצב מיוחדת בזירת הפיגוע במהלכה הנחה את המפקדים על חלוקת גזרות וביצוע סריקות נמרצות במטרה לאתר את המחבל שנמלט וחקירת הפיגוע הוטלה על היחידה המרכזית של מחוז ירושלים.

צילום: דוברות המשטרה
צילום: דוברות המשטרה

לפני זמן קצר, במהלך פעילות אינטנסיבית תוך סריקות, כוחות המשטרה של מחוז ירושלים איתרו את המחבל בבית קרובת משפחתו והוא נעצר והועבר לחקירה."

ממ"ז ירושלים ציין בהערכת מצב לאחר מעצרו של המחבל: "תגובה מהירה של כוחות המשטרה ומג"ב מיד עם קרות האירוע, תוך סריקות מקצועיות ופעילות נחושה, הביאה לאיתור ומעצר המחבל. נמשיך לפעול אל מול איומי הטרור במתווים השונים על מנת להגן על האזרחים והשוטרים".

דורון תורג'מן מזרח ירושלים פיגוע דקירה ראס אל עמוד