בן 98 | מסתמן: זה היורש של הרב קנייבסקי
הרב גרשון אדלשטיין בן ה-98, מסתמן כיורשו הטבעי של הרב חיים קנייבסקי בהנהגת הציבור החרדי-ליטאי. בהלוויה הוא אמר: "אין מי שחליף את הרב קנייבסקי"
מאז פטירתו של הרב אהרון שטיינמן לפני כחמש שנים, הנהגת הציבור הליטאי הייתה מונחת על כתפיהם של הרב חיים קנייבסקי זצ"ל והרב גרשון אדלשטיין, ראש ישיבת פוניבז' בבני ברק, נשיא מועצת גדולי התורה של דגל התורה ונשיא ועד הישיבות.
אמנם בציבור החרדי לא נערך טקס מינוי ליורש, אך בעיני רבים הרב אדלשטיין בן ה-98, הוא היורש הטבעי של הרב קנייבסקי.
לפני זמן קצר בהספדו לרב קנייבסקי בהלוויה, אמר הרב אדלשטיין כי "אין מי שחליף את הרב קנייבסקי", עם זאת נראה שגם בסביבתו של הרב מבינים כי כל כובד האחריות וההנהגה צפוי להיות מונח על כתפיו.
הרב אדלשטיין נחשב לבכיר רבני 'דגל התורה' המייצגת את הציבור החרדי-ליטאי. כמו הרב קנייבסקי זצ"ל, גם הרב אדלשטיין מתגורר בבני ברק, ברחוב ראב"ד בו התגורר הרב אליעזר מנחם שך זצ"ל.
הרב אדלשטיין התבטא בשנים האחרונות בעיקר בנושאי חינוך וילדים, וכמו הרב קנייבסקי גם הוא חף מגינוני כבוד. אמש הוא קרא לסגור את תלמודי התורה בבני ברק כדי שכל הילדים מגיל 9 ומעלה יוכלו להשתתף בהלוויה.
בשנים האחרונות הוא הוציא מספר גילויי דעת, חלקם סביב נושא הקורונה והחיסונים, כאשר כל דעה ציבורית שהציג הייתה מתואמת עם הרב קנייבסקי.
גורם בכיר בציבור החרדי-ליטאי אמר לאתר וואלה: "זה לא בחירות או טקס הכתרה. זאת המציאות, אין מישהו אחר".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו