פטירת הרב קנייבסקי זצ"ל.

הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, מתייחס לפטירתו של הרב חיים קנייבסקי זצ"ל, ואומר כי מבחינה פוליטית הציבור החרדי כבר אינו מה שהיה.

לדברי סגל: "רבים ידברו על הרב כמנהיג. לא חייבים להסכים עם הציבור החרדי כדי להתקנא קצת בעובדה ששם רק לימוד הוא זה שקובע את המעמד שלך. שיש כבוד לזקנים. שגינוני כבוד ודירות פאר לא כך כך חשובים. אתה יכול להנהיג ציבור של מאות אלפים גם מתוך דירת שני חדשים מטה ליפול בבני ברק".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הערכת מצב לקראת הלוויתו של הרב קנייבסקי (צילום: דוברות המשטרה)

על ההקשר הפוליטי אמר סגל: "בהקשר הפוליטי צריך להגיד, שאם הציבור החרדי יחזור מתישהו לקואליציה, זה יהיה ציבור חרדי קצת אחר מזה שיצא ממנה אשתקד".

סגל הדגיש כי "דרעי חטף הרשעה ולא ברור אם יוכל לחזור. ליצמן הודיע על פרישה. אנחנו מדברים עכשיו על פטירתו של הרב קנייבסקי ובהקשר של גדולי התורה החרדים, לא יהיה נכון לדבר על חילופי דורות כמו שמדברים אצל הפוליטיקאים. כי כשפוליטיקאי הולך, אז פוליטיקאי אחר בא".

בסוף דבריו אמר סגל: "הציבור החרדי כל כך גדל וכל כך התגוון, שכמו שראינו עם הרב עובדיה, ספק אם יקום יורש לרב קנייבסקי. זה בעצם האתגר הגדול של הציבור החרדי. כבר כמעט אין אדם אחד שכולם נושאים אליו עיניים, לכן גילויי האבל על פטירתו היו כל כך יוצאי דופן לעיניים זרות".