חדשות

הגל השישי בדרך? מקדם ההדבקה עלה מעל ל-1

אחרי חודשיים של דעיכה, מקדם ההדבקה עלה ל-1.02 לאחר שמעל 10 אלף חולי קורונה אובחנו במהלך סוף השבוע. בישראל יש כעת 43,454 חולי קורונה פעילים, מתוכם 772 מאושפזים בבתי החולים ו-326 במצב קשה

מחלקת קורונה בשערי צדק
מחלקת קורונה בשערי צדק | צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

בדרך לגל השישי? אחרי חודשיים של דעיכה בהתפשטות הקורונה, משרד הבריאות עדכן הערב כי מקדם ההדבקה עלה היום (שבת) ל-1.02 – דבר המעיד על עלייה במספרי הנדבקים. במהלך סוף השבוע אובחנו מעל 10,000 חולי קורונה חדשים, כאשר 7,081 חולים אובחנו אתמול ו-3,896 נוספים מחצות ועד השעה 19:00 בערב.

לפי הנתונים, בישראל יש כעת 43,454 חולי קורונה פעילים, מתוכם 772 מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ. מצבם של 326 חולים מוגדר כקשה, מתוכם 133 מונשמים. במקביל, מניין הנפטרים עומד כעת על 10,419 מתים מתחילת המגפה.

כזכור, השבוע התקיים דיון של ראש הממשלה נפתלי בנט עם שר הבריאות, ניצן הורוביץ, ובכירי משרדו, נוכח העלייה בשיעורי הדבקה בקורונה במספר מוקדים ברחבי העולם. למשתתפים הוצגו נתוני התחלואה בישראל, וכן מצב התחלואה בעולם, בדגש על מוקדי ההתפרצות בסין בכלל ובהונג קונג בפרט. כמו כן, הוצג המידע שיש בשלב זה ביחס לזן הקורונה BA2 ולזן המשולב.

בנצי רובין, מרים אגדי

בסופו של הדיון סוכם על שורה של צעדים, כשרק אחד מהם נוגע במישרין לציבור – חובת עטיית המסכות תימשך בשלב זה, ותיבחן מחדש לקראת חג הפסח. עוד הוחלט על המשך פעילות פרויקט "מגן אבות" לשמירה על האוכלוסיות המבוגרות בישראל, והאצת והרחבת פריסת מסנני האוויר (HEPA) בכיתות הלימוד במערכת החינוך.

במקביל סוכם על המשך מאמצי ההסברה לעידוד השלמת שלוש מנות חיסון בקרב אוכלוסיות שטרם עשו זאת. כמו כן, משרד הבריאות יערוך וידוא מלאי החיסונים והתרופות, לקראת אפשרות של זן קורונה קשה, במידה ויתגלה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

5
3
יהודי
19.03.22

צ זה לא גל שישי זה הכישלון של החמישי