חדשות

"היה רב גדול": הביקור המפתיע של יאיר לפיד

בעת ששהה בסלובקיה, שר החוץ יאיר לפיד ביקר בקברו של החת"ם ספר, מי שמוגרת על ידי רבים כאבי החרדיות ומי שהתנגד להשכלה ולרפורמות. "החת״ם סופר למד מתמטיקה, היסטוריה ואסטרונומיה", אמר לפיד

"היה רב גדול": הביקור המפתיע של יאיר לפיד
צילום: לפיד בקברו של החת"ם סופר (צילום: שלומי אמסלם, לע״מ)

בתום ביקורו המדיני של שר החוץ יאיר לפיד בסלובקיה, הוא עלה לקברו של החת״ם סופר, הרב משה סופר זצ"ל, בברטיסלבה שבסלובקיה.

החת"ם סופר שהיה אחד הפוסקים הגדולים באירופה במאה ה-18, ממתנגדי החילון והרפורמה, והעמיד שיטת לימוד ייחודית שנמשכה בבית מדרשו עד השואה.

עמית סגל: זו הסיבה להתנהגות של ליברמן

"בניגוד לפרשנות המוטעית על אמרתו המפורסמת ״חדש אסור מן התורה״, החת״ם סופר למד מתמטיקה, היסטוריה ואסטרונומיה", אמר יאיר לפיד על הביקור. "הוא היה רב גדול שעודד את תלמידיו ללמוד מדעים לצד לימוד התורה – כי הוא האמין שתורה, השכלה ועבודה הם דברים שהולכים יחד".

קברו של החת"ם סופר זצ"ל (שלומי אמסלם, לע״מ)

לפיד הזכיר את יחסו המיוחד של החתם סופ"ר לארץ ישראל, כמקור הרוחני של העם היהודי והוסיף: "הוא אמר פעם, וזו אימרה יפהפיה, ש'אדמתה של ארץ ישראל קדושה יותר מהשמיים של חוץ לארץ'. בשביל לעבוד על אדמת ארץ ישראל צריך ללמוד ולדעת ולהכיר את העולם"

"החת״ם סופר היה אדם שהכיר את העולם, והעולם הכיר אותו ואת חוכמתו. את הקבר שלו היהודים הצילו מהנאצים באמת בכוחותיהם האחרונים. לצידי עמדו שם ראשי הקהילה היהודית ושר החוץ של סלובקיה", סיים לפיד.

(שלומי אמסלם, לע״מ)

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

61
38
אדי נאור
21.03.22

לפיד תשאר עם החילונים זה החברה שלך אל תתקרב ליהדות זה לא שלך גוי נבל

37
סאשה
16.03.22

לפני יומיים הוא לא ידע מי זה החתם סופר ועכשיו הוא מפרשן אותו. בור ועם הארץ זו מחמאה בשבילו

36
קצת ידע
16.03.22

רבי עקיבא איגר לא היה תלימדו אחא חותנו בנישואים שניים