הלחימה באוקראינה נמשכת: טיל פגע בבניין ישיבת חב"ד בעיר חרקוב, המשמש גם כתלמוד תורה לקהילה היהודית בעיר. לא דווח על נפגעים באירוע, אך נזק נגרם לבניין.

(צילום: הקהילה היהודית בחרקוב)

שליח חב"ד בחרקוב, הרב משה מוסקוביץ', אמר בעקבות הפגיעה כי "בהזדמנות הראשונה נשפץ את המוסדות ונרחיב את הפעולות. אנחנו ממשיכים לחלץ את יהודי הקהילה ובו זמנית לתת מקלט, אוכל ותרופות לנשארים".

(צילום: הקהילה היהודית בחרקוב)

כתב רשת פוקס ניוז נהרג בקייב

במקביל הלחימה נמשכת גם בערים נוספות באוקראינה. הערב דווח כי צלם רשת "פוקס ניוז", פייר זאקרזווסקי, נהרג במתקפה שנרשמה אמש מחוץ לקייב. פרשן נוסף של הרשת, בנג'מין הול, נפצע במתקפה באורח קשה והועבר לטיפול בבית החולים.

מדובר בעיתונאי האמריקני השני שנהרג כתוצאה מתקיפות הצבא הרוסי באוקראינה. ביום ראשון האחרון דווח כי העיתונאי האמריקני ברנט רנו נהרג על ידי חיילים רוסים בעיר אירפין, לאחר שהלך לצלם פליטים שעוזבים את העיר ונורו על ידי הכוחות הרוסים. צלם נוסף שהיה איתו נורה גם כן ונפצע קשות באירוע.

זלנסקי: "רוסיה צועדת להרס עצמי"

בתוך כך, נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי התייחס למתקפות הבלתי פוסקות של הצבא הרוסי ואמר כי המלחמה תפגע בסופו של דבר ברוסיה יותר מאשר אוקראינה. "אנחנו נלחמים על חיינו מול טילים, פצצות אוויר, ארטילריה כבדה, טנקים ומרגמות, וכל שאר הדברים שהחיילים הרוסים משתמשים בהם כדי להשמיד אותנו" אמר. "אבל בפועל, רוסיה משמידה את עצמה עכשיו. כי כל מתקפה לעבר אוקראינה, כל פגיעה בארצנו, היא צעד נוסף לעבר ההרס העצמי של רוסיה".

מוקדם יותר היום דווח על מתקפה קשה בקייב, כשבין השאר בניין מגורים עלה באש בעקבות פגיעת טיל רוסי. 2 בני אדם נהרגו בתקיפה ו-35 נפצעו. כמו כן, הצבא האוקראיני טען היום כי הוא הצליח להדוף ניסיון רוסי להשתלט על עיר הנמל מריופול, שנמצאת תחת מתקפה כבדה של הרוסים זה שבוע וחצי. בפיקוד הצבאי אמרו כי הכוחות הרוסים נסוגו וסופגים אבדות קשות.