‏פרק האכיפה בנגב של שרת הפנים איילת שקד עבר בוועדת שרים לענייני פנים. אלקין ומנכ"ל רמ"י הציגו את התכנית והודגש שיהיו נטיעות ושיש תקציבים לאכיפה. השרה ‏זנדברג שהתנגדה להצעה נשארה בחוץ ולא הצביעה. משרדה של זנדברג הוא היחיד שמתנגד לפרק האכיפה בנגב שעלה עכשיו לוועדת שרים לענייני פנים.

כזכור, בפרק האכיפה בנגב מצוין כי פעולות האכיפה שנקבעו בהחלטת ממשלה הקודמת, בשנת 2017 – יימשכו גם בתכנית החומש החדשה למגזר הבדואי בנגב, וימשיכו להיות מתוקצבים מהמשרדים הרלוונטיים גם בשנים 2022-2026.

כידוע, הממשלה מקדמת הסדרה של התושבים המתגוררים בפזורה ומשקיעה משאבים ניכרים לשם תכנון ופיתוח תשתיות לפיתוח היישובים המוכרים עבור האוכלוסייה הבדואית בנגב, תוך שיתוף האוכלוסייה והרשויות המקומיות בגיבוש התכניות. כמו כן, מבוצעות ומקודמות תכניות לפיתוח חברתי כלכלי תוך השקעת תקציבים משמעותיים בכל תחומי החיים לקידום וחיזוק המעמד ותנאי החיים של החברה הבדואית בנגב.

לפני כעשרה ימים התקיימה פגישה בין השר אלקין, השרה שקד ומנסור עבאס בנושא תכנית החומש במגזר הבדואי והסדרת שלושת הישובים לבדואים בנגב. עבאס רצה כי פרק האכיפה לא יופיע בתכנית החומש, אלקין ושקד התעקשו שהפרק יופיע כחלק מהתכנית הממשלתית.

לבסוף הוחלט כי תכנית החומש תאושר בממשלה ללא פרק האכיפה אשר יאושר בנפרד באותו יום בוועדת שרים לענייני פנים בראשות השרה איילת שקד.