ברוסיה מודיעים כי יפתחו מסדרונות הומניטריים לחילוץ אזרחים פצועים כל יום מהשעה 09:00 (שעון ישראל). אך השעה שבה יסתיימו המסדורנות לא נמסרה.

"אנו מבטיחים את בטחונם של האזרחים באזורים שבשליטת הכוחות הרוסים", אמרו במשרד ההגנה הרוסי. כמו כן, במשרד ההגנה הכחישו דיווחים כי הם הפרו את הפסקות האש עד כה, ואמרו כי מדובר ב"שקר גס".

כזכור, לאורך השבוע האחרון נרשמו 5 ניסיונות להכריז על הפסקת אש ולאפשר את פינוי האזרחים ממריופול בתוך מסדרונות הומניטרים, אך בכל המקרים הסיכומים הופרו וההפצצות הרוסיות נמשכו. המקרה הבולט ביותר של הפרת הפסקות האש נרשם ביום שני האחרון, לאחר שדווח כי מסדרון הפינוי ממריופול מולכד במוקשים.

אתמול היו אמורים להיפתח שישה מסדרונות הומניטריים בקייב, צ'רניב, אנרהודר, מריופול, סומי וחרקוב. למרות שלאורך רוב היום היה נראה כי השקט נשמר, באוקראינה טענו כי הרוסים כיבדו את הפסקת האש רק בסומי ואנרהודור , אך בערים הגדולות הפינוי לא הצליח.

בתוך כך, היום דווח כי 60 אלף בני אדם פונו מקייב ביומיים האחרונים, כאשר ראש העיר אמר שכחצי מהתושבים כבר עזבו.