יצרנית הקמח הגדולה בישראל, חברת "שטיבל", הודיעה הערב (רביעי) על עליית מחירים, שיחול החל ממחר. בהודעה שיצאה מטעם החברה, צויינה מלחמת רוסיה-אוקראינה כגורם המרכזי לעליית המחירים.

בגלל המלחמה

"המלחמה גרמה לעליות דרסטיות במחירי חומרי הגלם, ושיעור העליות הגיע לשיא של 14 שנה", טענו, ובנוסף האשימו גם את "המתנת האוניות, חוסר התפקוד בנמלים, עלויות האנרגיה, החשמל והדלקים".

עוד ציינה החברה כי אחוז השינוי יעודכן במהלך הימים הקרובים. "אנו תקווה שאירוע זה יסתיים במהרה ושוק הסחורות יחזור לטווח מחירים נורמטיבי", כתבו.

בנוסף, הזהירו מעליית מחירים נוספת שעלולה להגיע בשבועות הקרובים, בשיעור של עשרות אחוזים, "אם שוק הסחורות לא יחזור למצבו טרם פרוץ המלחמה".

בגלל המלחמה (צילום: שאטרסטוק)

נזכיר כי בשבוע שעבר, בעקבות הטלת הסנקציות העולמיות על הנפט מרוסיה, זינק מחיר הדלק ב-34 אגורות מהחודש הקודם שגם בו ארע זינוק. כעת המחיר עומד על 7.05 ש"ח לליטר.