הקרבות נמשכים: הפסקת האש שהייתה אמורה להיכנס היום (ראשון) לתוקף בעיר מריופול שבדרום אוקראינה קרסה שעה קלה אחרי שהתחילה, ובכך שוב נמנעה האפשרות של פינוי התושבים הנצורים מהעיר – אחרי שבוע שבו הם נותרו כמעט ללא אוכל, מים וחשמל. בדומה לאתמול, הרוסים והאוקראינים האשימו אחד את השני בהפרה של הפסקת האש ומניעת הפינוי ההומניטרי.

לפי עיריית מריופול, הפסקת האש הייתה אמורה להיות בתוקף בין השעות 10:00-21:00. ההיערכות לפינוי התושבים החלה בשעה 12:00, אך שעתיים לאחר מכן כוחות המשמר הלאומי האוקראיני האשימו את הרוסים כי הם הפגיזו את האזורים שנועדו לשמש למעבר המפונים. לטענת ראש העיר ודים בויצ'נקו, "הרוסים עובדים באופן שיטתי כדי לוודא שהעיר נצורה. הם לא נותנים לנו אפילו את האפשרות לספור את הפצועים וההרוגים, כי ההפגזות לא פוסקות".

מנגד, ארגוני המורדים הפרו רוסים טענו כי הצבא האוקראיני הוא זה שהפר את הפסקת האש, כשלדבריהם "לאומנים אוקראינים" ירו לעבר אזורי הפינוי במטרה להאשים את הרוסים באחריות לכך. לבסוף הוכרז  כי הניסיון השני לפנות את תושבי העיר מריופול כשל, לאחר שרק כ-300 מפונים הספיקו לעזוב את העיר – מתוך מעל 200 אלף בני אדם שתכננו להתפנות במהלך הפסקת האש.

שדה תעופה נהרס: "מתקפה ברוטלית וצינית"

בגזרה אחרת של המלחמה, נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי אמר כי שדה התעופה בעיר ויניציה נהרס לחלוטין מפגיעה של 8 טילים רוסים. "זו מתקפה ברוטלית וצינית נגד עיר שמעולם לא היוותה איום על רוסיה בשום צורה" טען זלנסקי. "הרוסים ממשיכים להרוס את התשתיות שלנו, שנבנו על ידי דורות של אוקראינים. הגיע הזמן לסגור את השמיים במדינה, ולעצור את הטרור הרוסי".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: מתוך עמוד הטלגרם של נשיא אוקראינה)

עוד הזהיר כי היעד הבא של הרוסים הוא עיר הנמל אודסה שבדרום המדינה. בדבריו זלנסקי אמר כי "זו תהיה פשע מלחמה".

אלפי עצורים בהפגנות נגד המלחמה

במקביל, ברוסיה נמשכים ההפגנות נגד המלחמה באוקראינה, שנערכו היום ב-44 ערים ברחבי המדינה. בארגון OVD-Info, שעוקב אחרי ההפגנות, דיווחו כי 3,500 בני אדם נעצרו היום לאחר שהפגינו נגד השלטון וקראו להפסיק את המלחמה, מתוכם מעל 200 בעיר נובוסיבירסק. ההפגנות זכו לחיזוק מצד מנהיג האופוזיציה הכלוא אלכסיי נבלני, שקרא לאזרחי רוסיה לצאת לכיכרות במרכזי הערים ולהפגין נגד המלחמה.

בתוך כך נמשכים ניסיונות התיווך הבינלאומיים, כשהיום נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נפגש עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן וכן שוחח עם נשיא צרפת עמנואל מקרון. בתום הפגישה עם ארדואן הקרמלין הודיע כי פוטין אמר לו שרוסיה מוכנה לנהל מו"מ עם אוקראינה, אך הדגיש כי "קייב חייבת להפסיק להילחם ולמלא את כל הדרישות של מוסקבה כדי שהפלישה הרוסית לאוקראינה תיפסק".