יום שישי הוא יום עמוס בישולים, כל ההכנות לקראת השבת מתנקזות למספר שעות מצומצם והמלאכה מרובה: מרק, דג, בשר וכמובן שולחן סלטים עשיר ומגוון.

אתם יודעים שמטבוחה מעשה ידיכם תהפוך את תחילת הארוחה לחגיגה אמיתית אבל לא תמיד יש זמן לעמוד במטבח לחלוט ולקלף עגבניות ורק המחשבה על ההתעסקות הזו שולחת אתכם לקנות מטבוחה במכולת.

אנחנו כאן כדי לספר לכם שלא צריך להתפשר על הטעם כדי לחסוך זמן יקר!

מטבוחה מעגבניות של המותג האיטלקי Mutti, מציעה קיצור דרך משמעותי. שימוש בעגבניות חתוכות דק מסוג Polpa ועגבניות שלמות מקולפות ברוטב עשיר מסוג Pelati מניבות מטבוחה בצבע אדום בוהק ובטעם מושלם שאף אחד לא ינחש שהכנתם מעגבניות בפחית!

האם זו רמאות? יש שיגידו שאסור להתעסק עם מסורת של מתכון אבל אנחנו אומרים שאם מטבוחה מעגבניות של Mutti מקצרת לנו את העבודה בלי לוותר על הטעם, לא שווה לנסות?

 

מוּטִי-בּוּחַה מטבוחה מעגבניות Mutti

חומרים ל- 600 גרם מטבוחה

3 כפות שמן (זית או קנולה)

1 ראש שום מקולף וקצוץ

½ פלפל ירוק חריף (הכמות תלויה בחריפות הפלפל ובחריפות הרצויה)

1 גמבה חתוכה לרצועות

1 פחית עגבניות חתוכות  Mutti Polpa

1 פחית עגבניות מקולפות Mutti Pelati

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 כף שמן (זית או קנולה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר בינוני. מוסיפים את השום הקצוץ, פלפל ירוק חריף ורצועות גמבה ומטגנים על אש בינונית 5 דקות.
  2. מוסיפים את העגבניות של Mutti, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה, ללא מכסה חצי שעה.
  3. מעבירים ללהבה הקטנה ביותר, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים למשך שעה.
  4. בתום הבישול מוסיפים פפריקה, מלח ועוד כף שמן ומערבבים.
  5. מניחים להתקררות ומעבירים לכלי אטום. המטבוחה נשמרת במקרר עד שבוע ימים.

בתיאבון!

למתכונים נוספים עם עגבניות לחצו כאן >>