מבזקים
סרוגים

"הרגשתי דם נוזל מהפנים אבל הייתי חייבת להמשיך"

לאה פלד גרינבאום, משחזרת את רגעי האימה לאחר שנפצעה אמש בפיגוע אבנים בדרך ליישוב עלי: "איך אפשר במציאות הזו לחיות?"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ"ח אדר א' התשפ"ב
"הרגשתי דם נוזל מהפנים אבל הייתי חייבת להמשיך"
"הרגשתי דם נוזל מהפנים אבל הייתי חייבת להמשיך" צילום: הרכב שנרגם אבנים (צילום: לאה פלד גרינבאום)

לאה פלד גרינבאום, היא האישה שנפצעה אמש בפיגוע אבנים בזמן שעשתה את דרכה ליישוב עלי בבנימין. פלד גרינבאום נפצעה בפניה ודיממה אך המשיכה לנהוג עד שהגיעה למקום מבטחים.

"חיינו אינם הפקר", תושבי עלי הפגינו בכפר לובאן

בפוסט שפרסמה בעמוד הפייסבוק שלה, תיארה פלד גרינבאום את רגעי האימה: "לפעמים קורים אירועים מסויימים שתופסים אותך חזק. זה היה עלול להיגמר אחרת. קרה פה נס. פירסום הנס הזה הוא לגמרי לכבודו. תודה לך ה'".

פלד גרינבאום סיפרה על הדקות שלפני הפיגוע: "את ממהרת לסיים את המשמרת, אחות במיון ילדים. רוצה להספיק לקחת את הקטנים מהמסגרות ולחזור כבר הביתה, את מתגעגעת אליהם, אל הבית. הדרך עוברת בנעימים, קצת מוסיקה, קצת מנוחה. את כבר 7 דקות מהבית, הגוף כבר עייף, רוצה רק להגיע".

"פתאום את קולטת אותו, ילד-נער הוא בן 13 אולי 14, עומד מולך עם אבן מורמת. מחכה לך. לוקח לך שניה לקלוט שהכתובת לאבן הזאת היא בעצם את. העיניים שלכם לרגע נפגשות, את מרגישה את השנאה שלו. כל מה שעובר לך בראש זה שאסור לך לאבד שליטה במצב הזה. אבן יכולה להרוג. את חייבת להיות בשליטה. אין לאן לברוח. הכביש הוא דו כיווני ומכונית באה מולך. את נשארת בנתיב שלך, את תספגי את האבן הזאת".

"בום. מכה. הוא זורק את האבן ופוגע בחוזקה בשמשה. זכוכיות עפות עלייך, את מרגישה שדם נוזל מהפנים, היד נפגעת. באינסטינקט הראשוני את רוצה לבלום. לעצור. איך אפשר במציאות הזו לחיות? אבל את ממשיכה מהר לנסוע, מחכה להגיע למקום בטוח, לבחור בחיים. את מגיעה בבטחה ואנשים טובים עוזרים לך".

הרכב שנרגם אבנים (צילום: לאה פלד גרינבאום)

"לבסוף, את יוצאת ממש 'בזול'; שבר באצבע, מכות יבשות וטבעת נישואין אחת שבורה. כפרת עוונות. הפעם זו הייתי אני, מקווה שבפעם הבאה זאת לא תהיה את. תודה רבה לכל האנשים הטובים שעזרו לי בדרך, הלוואי וזו הייתה הפעם האחרונה. בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם הַגּוֹמֵל לְחַיָּבִים טוֹבוֹת, שֶׁגְּמָלַנִי כָּל טוּב".

לאה פלד גרינבאום עלי פיגוע אבנים