מבזקים
סרוגים
האוקראינים לא מוותרים

זלנסקי לאירופה: "אף אחד לא ישבור אותנו"

נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, פנה לאיחוד האירופי בדרישה: "תוכיחו שאתם איתנו, כמו אירופים אמיתיים". הנשיא טען כי פוטין תוקף ילדים: "16 ילדים נהרגו אתמול"

כ"ח אדר א' התשפ"ב
זלנסקי לאירופה: "אף אחד לא ישבור אותנו"
זלנסקי לאירופה: "אף אחד לא ישבור אותנו" צילום: (צילום: שאטרסטוק)

נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, תקף את רוסיה ודרש את הסיוע של אירופה בנאום מוקלט לפרלמנט האירופי.

"המדינה בטרגדיה, אנו נלחמים על האדמה שלנו, החופש שלנו והחיים שלנו", אמר זלנסקי. "אף אחד לא ישבור אותנו. בגלל שאנו אוקראינים. אוקראינה מקריבה את מיטב בניה בשאיפה שיתייחסו אלינו כשווים. עשרות בני אדם נהרגו בחרקוב, זהו המחיר של החופש. רוסיה תוקפת ילדים, 16 ילדים נהרגו אתמול". זלנסקי קרא לפרלמנט האירופי "להוכיח שאתם ביחד אתנו, תוכיחו שאתם אירופים אמיתיים". בסוף הנאום קיבל זלנסקי מחיאות כפיים רועמות.

במערב מזהירים: "רוסיה תנסה לכתר את קייב"
במערב מזהירים: צילום: במערב מזהירים:

נשיא המועצה האירופית שארל מישל הוסיף לאחר הנאום כי: "האתגר הוא קשה מאוד וההחלטות שנצטרך להגיע אליהן יחדיו יהיו רציניות. שוב דם ומלחמה הגיעו ליבשת האירופית. ולדימיר פוטין פתח בפלישה לאוקראינה ללא הצדקה. מסיבה אחת בלבד, שאתם אזרחים אוקראינה, בחרתם בדמוקרטיה ובשלטון החוק. לא רק אוקראינה תחת מתקפה. גם הסדר העולמי והדמוקרטיה תחת מתקפה. זהו טרור גיאופוליטי. עלינו לתמוך באוקראינה, ואנו תומכים באוקראינה. יותר ויותר מדינות מצטרפות לקואליציה עם מסר אחד: רוסיה, תפסיקו עם המלחמה! לכו הביתה. אני מצדיע לנשיא זלנסקי ולאנשי אוקראינה על אומץ הלב שלהם".

"זלנסקי ביקש להצטרף לאיחוד האירופי. עלינו להגיב בהתאם לזמנים. יש גישות שונות באירופה בנושא. פוטין חשב שישבור את האחדות האירופית, הוא טעה".

כזכור, אתמול הגיש זלנסקי בקשה רשמית להצטרף לאיחוד האירופי. בתגובה אמרה שרת החוץ של גרמניה אנלינה ברבוק כי מדובר בתהליך שייקח זמן.

פייק על כניעה

בתוך כך, שר ההגנה האוקראיני הזהיר כי רוסיה תנסה להפיק ידיעות פייק לפיהן אוקראינה נכנעה.

הפרלמנט האירופי ולדימיר זלנסקי מלחמה באוקראינה