חדשות

'למנות את נתניהו'| ההצעה של דובר צה"ל לשעבר

דובר צה"ל לשעבר תא"ל רונן מנליס, מתייחס להצעתו כי יו"ר האופוזיציה ורה"מ לשעבר בנימין נתניהו, יתווך במשא ומתן בין רוסיה לאוקראינה

'למנות את נתניהו'| ההצעה של דובר צה"ל לשעבר
צילום: (צילום: אוליבייה פיטוסי/ פלאש90)

דובר צה"ל לשעבר, רונן מנליס, הציע לגייס את ראש האופוזיציה בנימין נתניהו כדי לתווך במשא ומלן בין אוקראינה לרוסיה.

בחשבון הטוויטר שלו כתב מנליס: "דעה לא פופולרית: ישראל צריכה למנות את נתניהו לשליח מיוחד למו"מ בין רוסיה ואוקריאינה".

מנליס הוסיף כי "יצא לי לראות מקרוב את האופן שבו נשיא רוסיה פוטין מקשיב ליו"ר האופוזיציה. אם יש לישראל סיכוי להשפיע על האירוע זה באמצעותו. זו גם תהייה תעודת כבוד לממשלה הישראלית. אחרי שיצליח (או חלילה יכשל) נחזור לעניני דיומא".

בנט אוקראינה (2)
בנט אוקראינה (2)| צילום: ראש הממשלה נפתלי בנט על המלחמה באוקראינה (צילום: לע"מ)

הבוקר, בראיון לרדיו 103FM אמר מנליס כי "יש פה אינטרס לשאול את נתניהו אם הוא יכול לסייע".

דבריו של מנליס מגיעים אחרי השיחה שנערכה ביום שישי האחרון בין ראש הממשלה נפתלי בנט, לנשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי.

לאחר השיחה בין השניים, מלשכת בנט נמסר: "השניים שוחחו על מצב הלחימה באוקראינה. ראש הממשלה הציע את עזרתה של ישראל בכל סיוע הומניטרי, ועדכן את הנשיא על הצעדים שכבר ננקטו בהיבט הזה. ראש הממשלה שב והדגיש את תקוותו לסיום מהיר של הלחימה, ושלח חיזוק לעם באוקראינה בימים קשים אלה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

148
89
א
27.02.22

אין לו את הכישורים לכך.