ראש הממשלה נפתלי בנט מגיב למשבר של בני גנץ, ולפיצוץ הפגישה איתו.
בנט יצא מלשכתו בכנסת, ואמר לכתבים: "הממשלה הזו עושה דברים מצוינים עבור אזרחי ישראל, בכלכלה, בביטחון ברוגע, יש בעיה, נפתור גם את הבעיה".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בעקבות המשך החרם של גנץ, משכה הקואליציה את כל הצעות החוק הממשלתיות, ששוב לא יעלו להצבעה, בפעם המי יודע כמה, בגלל שאין לה רוב בכנסת.
בתגובה אמרו בליכוד: "ממשלת בנט קורסת. זה השבוע השלישי ברציפות שהקואליציה מושכת את כל הצעות החוק בגלל שהיא כושלת ומפסידה בהצבעות. הם יפלו הרבה יותר מהר ממה שהם חושבים."
שעה קלה קודם, פוצץ בני גנץ כאמור, את הדיון בלשכת ראש הממשלה. לאחר החלטתו להחרים את הצבעות המליאה בכנסת, הגיע שר הביטחון ויו"ר כחול לבן לדיון בלשכת ראש הממשלה בכנסת. תוך כדי דיון, הראו לו עוזריו את התדרוך של ראשי הקואליציה נגדו, והוא פוצץ את הפגישה. ביציאה הוא אמר לכתבים: "אנחנו מתנהגים בצורה הכי אחראית שיש". כשנשאל אם הוא מתגעגע לנתניהו, הוא צחק.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
גורמים בכחול לבן טוענים שגנץ הגיע עם רצון טוב לפגישה עם בנט, אבל בקואליציה בחרו לתדרך נגדו – אז הוא קם ויצא. לדבריהם, "גנץ הרים דגל על החוקים האלה כבר לפני שהם יצאו בחרם, הקואליציה כבר ידעה על זה מראש. גנץ מצפה מלפיד ובנט לקחת אחריות על קידום החוקים האלה".
כזכור, בסיום ישיבת סיעת כחול לבן הוחלט כי הסיעה לא תיקח חלק היום בהצבעות במליאת הכנסת פרט להצבעת האי אמון. לכחול לבן יש 8 אצבעות במליאה (פי 2 מרע"מ), ובלעדיה הקואליציה לא תוכל להעביר הצעות, בטח הצעות חוק שדורשות תמיכה של 61 ח"כים.
"צר לי שגורמים פוליטיים ופופוליסטיים, חלקם פוסט ציונים ממש, החליטו לפגוע בביטחון המדינה במודע, בחיילי החובה, במשרתי הקבע ובאנשי המילואים ששומרים על המדינה, והם יותר חשובים למאבק באיראן לא פחות מכל מטוס או מערכת מתוחכמת" אמר בסוף הישיבה. "אי אפשר שפעם אחר פעם הקצוות ימשכו את המרכז בממשלה. מי שלא מצביע בעד החלטות הממשלה מסכן את המשך קיומה".
עוד הוסיף כי "זכות קיומה של הממשלה הוא ביטחון ישראל, הביטחון הכלכלי והביטחון החברתי של כלל חלקי החברה ללא קשר לשיוך פוליטי, ולכן כחול לבן לא תתפשר על החוקים והמדיניות הנדרשת לכך בכנסת ובממשלה״.
מתנהג כחמוץ ומתגעגע לנתניהו
בעקבות הודעתו, גורמים בקואליציה אמרו כי "מאוד הופתענו מהצעד של גנץ, וזה אחרי שכל בכירי הקואליציה גיבו אותו. זאת התנהגות ילדותית של גנץ שחושב שכולם מטומטמים. לא מדובר בביטחון המדינה אלא בפנסיות של חברים שלו. גנץ בעצם תקע את כל החקיקה שהייתה אמורה לעבור היום כולל נקודות זכות למשלמי המיסים. שוב גנץ מתנהג כחמוץ ומנסה לערער את היציבות של הקואלציה כמו ילד קטן. אולי הוא שוב מדמיין ממשלה עם ביבי".
מה דעתך בנושא?
19 תגובות
4 דיונים
נבו
ממשלה גמורה ללא עתיד.
21:54 22.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נוכלים מושחתים
מושחתים תעופו לנו מהענים
13:57 22.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בניטו
ברור נוכל יקר שתפתור את הבעיה עם הכסף והרזרבות העצומות שנתניהו השאיר לך.
13:18 22.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלון
תמונה של כלב
11:21 22.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אי
האם יכול להיות שהממשלה שלנו סתם נפוחה וטיפשה. לכאורההה כמובן
07:23 22.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
פשוט , תתפטר אתה וממשלת פח האשפה שלך וכך הבעיה תגיע לפתרונה
23:49 21.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תמי
נפתלי בית שימוש
21:34 21.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרחית
בתגובה ל: תמי
כמה מכוער ולא עינייני להצנסח ככה
15:56 24.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יש
איפה הוא חי הפח אשפה הזה הממשל עושה דברים מצויינים בכלכלה אין לאנשים מה לאכול מאז שהממשלה הזו קמה המצרים רק קפצו. הכול הפך להיות ביוקר השכר שאנשים מקבלים נשחק...
איפה הוא חי הפח אשפה הזה הממשל עושה דברים מצויינים בכלכלה אין לאנשים מה לאכול מאז שהממשלה הזו קמה המצרים רק קפצו. הכול הפך להיות ביוקר השכר שאנשים מקבלים נשחק בחצי והשקרן הזה מספר סיפורים כאילו אנשים מטומטמים
המשך 20:35 21.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חיים
אין לך בושה להסחט מכל כיוון
20:22 21.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
כל שר יקבל את כל מה שהוא רוצה מבנט,אפילו לילה עם אשתו, מה הוא לא יעשה עבור הכסא, אם הוא מכר את המדינה לאיסלמיסטים, מה זה לתת את אשתו וביתו...
כל שר יקבל את כל מה שהוא רוצה מבנט,אפילו לילה עם אשתו, מה הוא לא יעשה עבור הכסא, אם הוא מכר את המדינה לאיסלמיסטים, מה זה לתת את אשתו וביתו ואמו לאורגיה שמחה עם כל ח"כ או שר מהגועליציה?. אין דבר בעולם שהוא לא יעשה עבור הכסא,אפילו השמים הם לא הגבול, לא מאמינים?, כדי שתאמינו, הוא כלל לא יהודי , מוצאו מעמלק.אז הוא מסוגל לכל.
המשך 19:58 21.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרחית
בתגובה ל: אבי
דיייי מספיק, ולא שייך לפוליטיקה. באמת לא מתנהלי ככה.. למי שלא ראה אצ הסרט: 'אגדת חורבן'.. תזכורת ולמי שבאמת לא ראה, רוץ תיצפה.. כנראה שאנחנו לא לומדים כחום מהעבר.
15:59 24.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר