ברוסיה מכחישים כי הוסכם על פגישה בין ביידן לפוטין, למרות הדיווחים מוקדם יותר על הסכמה עקרונית לפגישה בין השניים בימים הקרובים.

"ישנה הבנה כי יש צורך בדיאלוג ברמת השרים. עדיין מוקדם לתוכניות קונקרטיות לארגון פסגה", אמר דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב. "כמובן, שאנו לא מוציאים זאת מכלל אפשרות. אם יהיה צורך בכך, נשיאי ארה"ב ורוסיה יכולים להחליט לקיים פגישה, בין אם טלפונית או פנים מול פנים. זוהי החלטה שלהם".

כזכור, היום פרסמו הצרפתים כי ביידן הגיע להסכמה עקרונית על פגישה עם פוטין במהלך הפגישה עם מקרון. למרות זאת, בארה"ב הבהירו כי הפגישה תתאפשר רק במקרה שרוסיה לא תפלוש לאוקראינה.

גורם בבית הלבן הוסיף כי מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן ושר החוץ הרוסי ידונו בנושא פסגה אפשרית בין הנשיאים כשייפגשו ביום חמישי הקרוב "אם הפלישה לא התחילה עד אז".

בתוך כך, היום צפויה פגישה משולשת עם אוקראינה ועם הארגון לשיתוף פעולה אירופאי, במטרה גם לנסות ולמצוא פתרון דיפלומטי.