מבזקים
סרוגים

קואליציה במשבר: רע"מ מוחים ושוב אין רוב

על רקע חוסר ההסכמות בין רע"מ לשאר הקואליציה סביב חוק הטבות מס לבדואים, סיעת רע"מ מסרבים לעמוד במשמעת הקואליציונית בהצבעות, מה שגורר בעיית רוב לקואליציה במליאה

ט"ו אדר א' התשפ"ב
קואליציה במשבר: רע"מ מוחים ושוב אין רוב
קואליציה במשבר: רע"מ מוחים ושוב אין רוב צילום: צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

לאחר שביום שני האחרון, הקואליציה נאלצה לבטל את רוב סדר היום ולסגור את מליאת הכנסת מוקדם בגלל שלא היה לה את הרוב הדרוש, גם היום הקואליציה מתקשה לגבש את השורות.

כזכור רע"מ מוחים על כך שוועדת השרים לחקיקה דחתה ביום ראשון את הצעת החוק של ח"כ אימאן ח'טיב יאסין בנוגע להטבות מס לתושבים בפזורה הבדואית.

נכון לעכשיו, הצעת החוק מופיעה על סדר היום, אך טרם ברור האם באמת יעלה להצבעה. בקואליציה הבהירו לרע"מ שאם כך יהיה, הם יאלצו להצביע נגד ולהפיל את החוק, בהתאם להחלטת ועדת השרים.

בנוסף, התעוררה סערה סביב הקיזוז של ח"כ מיכל וולדיגר (הציונות הדתית) שנאלצת להיעדר בשל אירוע רפואי של בן משפחה והייתה אמורה להתקזז עם ח"כ אמילי מואטי (העבודה).

מיכל וולדיגר (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

הקואליציה ניסו לשנות את הקיזוז, כך שיופעל מול בני גנץ, אך האופוזיציה מסרבת ולא ברור האם הסכמה בין וולדיגר-מואטי יכובד.

החשש בהנהלת הקואליציה הוא שבגלל ההחרמה של ארבעת חברי רע"מ את ההצבעות במליאה, הם עלולים להביא להפסדים בהצבעות במהלך היום.

עם זאת, מתנהלים מגעים כך שחברי רע"מ כן יגיעו להפיל את החוקים של האופוזיציה בהצבעות, אך לא יתמכו בחקיקה שהקואליציה מנסה לקדם בעצמה.

רע"מ במחאה: הקואליציה ביטלה את ההצבעות במליאה
רעצילום: רע

 

מנסור עבאס קואליציה רע"מ