מבזקים
סרוגים

פנייה לבנט וגנץ: האם יהיו איחודי משפחות מעזה?

לאחר שבכיר ברשות הפלסטינית הודה בראיון טלוויזיוני שמטרת איחודי המשפחות הוא להשפיע על הסוגיה הדמוגרפית, ח"כ משה ארבל הפנה שאילתה לבנט וגנץ: "האם ההחלטה שלכם תיבחן חדש?"

י"ד אדר א' התשפ"ב
פנייה לבנט וגנץ: האם יהיו איחודי משפחות מעזה?
פנייה לבנט וגנץ: האם יהיו איחודי משפחות מעזה? צילום: צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

חבר הכנסת משה ארבל (ש"ס) הפנה שאילתה לשר הביטחון בני גנץ וראש הממשלה נפתלי בנט, בסוגיית איחודי משפחות של פלסטינים מעזה לשטחי יהודה ושומרון.

לפי מידע שהגיע לח"כ ארבל, חוסיין א-שייח, השר לעניינים אזרחיים פלסטיניים ברשות הפלסטינית, שנחשב למקורבו של אבו מאזן, אמר בראיון לערוץ אלשרק הסעודי: "בשבוע הקרוב יינתנו אלפי אישורי איחוד משפחות חדשים, מרביתם של עזתיים. איחוד משפחות היא דרך לחזק את האחיזה הפלסטינית באדמת פלסטין."

Photo by Abed Rahim Khatib/Flash90

"אין ביכולתנו להתמודד עם הכיבוש הישראלי אבל הדמוגרפיה נמצאת בשליטתי. מול ישראל אנו פועלים במצב של עימות וניהול מו"מ. העימות הוא קבוע והמו"מ הוא זמני. המו"מ הוא חלק מהעימות."

בפנייה הדחופה לבנט וגנץ, ארבל דורש שיבהירו האם דבריו של א-שייח בדבר איחודי משפחות של אלפי עזתים נכונים? ועם כן, מדוע וכיצד התקבלה אותה החלטה.

עימות קולני בין גנץ להורביץ: "תכבד את הצבא"
עימות קולני בין גנץ להורביץ: צילום: עימות קולני בין גנץ להורביץ:

בנוסף נשאלו השניים האם לאור דבריו של השר א-שייח, תיבחן מחדש החלטה לאשר את אותם אלפי אישורי איחוד משפחות שנועדו לידי השר הפלסטיני לפגוע בעתיד הדמוגרפי במדינת ישראל?

ח"כ משה ארבל (צילום: נועם רבקין פנטין/פלאש 90)

החשש של ארבל בין היתר, שאותם אלפי פלסטינים שיעברו מעזה לתחומי יהודה ושומרון ישתלבו במאמץ הפלסטיני להשתלט על עוד שטחי C, ויפגעו בריבונות הישראלית באזורים אלו.

איחודי משפחות בני גנץ משה ארבל נפתלי בנט עזה