ראש העיר ירושלים, משה ליאון הגיב היום (שני) למהומות בשכונת שמעון הצדיק.

"‏האשמים היחידים בהסלמה הבטחונית בשכונת שמעון הצדיק הם הפורעים שמשליכים בקבוקי תבערה", כתב ליאון בחשבון הטוויטר שלו. "עכשיו המשימה היא להבטיח את שלום התושבים ולהרגיע את הרוחות. אני בדיאלוג רציף עם המשטרה והתושבים ופועל לכך בכל האמצעים."

בתוך כך חבר הכנסת אמיר אוחנה, מי שכיהן כשר לביטחון פנים הגיע לבקר את חבר הכנסת איתמר בן גביר בלשכה שהקים בשמעון הצדיק ותקף את אמירתו של תומר לוטן מנכ"ל המשרד לביטחון פנים שאמר שחברי כנסת שמגיעים למקומות כאלו רק מלבים את האירועים. "הגעתי לבירת ישראל. מי שרוצה שקט שיישאר בתל אביב. אם היינו רוצים שקט מדינת ישראל לא הייתה קמה בה' באייר".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

חבר הכנסת אמיר אוחנה בשכונת שמעון הצדיק (צילום: חיים גולדברג)

לאחר המהומות בשכונת שמעון הצדיק, במהלכן פונה חבר הכנסת איתמר בן גביר לבית החולים, הוא שב ללשכה המאולתרת בשכונת שמעון הצדיק והוא טען כי השר לבט"פ עומר בר לב נתן הוראה למשטרה לתקוף אותו אישית: "נתן את ההוראה לפרק אותי"