"כשהממשלה הוקמה היו חמש דקות שבהן אנשים עוד זכרו מה השגנו. הם זכרו שכבר שנים רבות לא הוקמה פה ממשלה בלי המפלגות החרדיות, שיש בה 22 שרים בלבד ואין בה שרים ללא תיק", כך התבטא הבוקר (שני) שר האוצר, יאיר לפיד, בנאום שנשא בכנס 'תחזיות' של העיתון כלכליסט.

לפיד התייחס לביקורת שמופנית כלפי מפלגתו, יש עתיד, וביקש להזכיר למבקרים את השינויים שחוללה המפלגה. "הם זכרו את הימים שבהם לא עלה בדעתם אפילו שיש סיכוי שהם יחיו במדינה שבה יש שעון קיץ כמו באירופה, שמתנה תקציבים לבתי הספר בלימודי ליב"ה, שקיצצה את תקציב הישיבות הלא ציוניות בחצי, וביטלה את הקריטריון השערורייתי לזכאות בדיור הקרוי "וותק בנישואין".

לפיד הוסיף להתייחס לביקורת שהוא סופג, וציין כי "כל מה שעשינו הוא רק התחלה צנועה. הנחנו את היסודות, אבל בואו לא נטעה ולא נתבלבל, אנחנו עוד לא שם. אנחנו רחוקים מאוד מהמטרות שהצבנו לעצמנו, ממה שמעמד הביניים הישראלי מצפה מאתנו. ה-to do list שלנו, רשימת הדברים שעלינו עוד להשיג, ארוכה הרבה יותר ממה שכבר השגנו.

"אנחנו עדיין צריכים להעביר בכנסת בקריאה שניה ושלישית את השיוויון בנטל ולהוציא עשרות אלפי חרדים צעירים לשוק העבודה כי אנחנו כבר לא יכולים לשלם את החשבונות שלה", הוסיף לפיד. "אנחנו צריכים להעביר את המדינה כולה מתרבות של קצבאות לתרבות של עבודה כי אנשים עובדים לא צריכים לשלם את החשבונות של אנשים שהחליטו שלא בא להם לעבוד"

ללפיד היה גם מה לומר בתחום המדיני-ביטחוני: "אנחנו עדיין צריכים להביא הסדר עם הפלשתינים. כי הגיע הזמן להפרד מעליהם. אנחנו לא מחפשים חתונה עם הפלשתינים, אנחנו רוצים להתגרש מהם סוף סוף כי אנחנו לא יכולים לבלוע אל קרבנו יותר מ-4 מיליון פלשתינים ולהמשיך להיות מדינה יהודית וציונית".