אלות, כיסאות והשלכת חפצים: בעקבות פתיחת הלשכה הפרלמנטרית של ח"כ איתמר בן גביר הבוקר (ראשון) בשכונת שמעון הצדיק בתגובה לשריפת ביתם של משפחת יושובייב, פרצו מהומות אלימות בשכונה של פלסטינים נגד יהודים וכוחות הביטחון.

צפו:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: חיים גולדברג)

בחמאס מאיימים

דובר חמאס לענייני ירושלים, מחמד חמאדה, הכריז הבוקר: "תוקפנותם של המתנחלים אותם מוביל בן גביר כנגד תושבי שייח ג'ראח היא משחק באש בירושלים. אש שתצית את כל פלסטין למען ירושלים. אנו מזהירים את הכיבוש כי הדבר משול למשחק במרעום של פצצה שתתפוצץ בפניו.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: חיים גולדברג)

עוד הוסיף: "אנו קוראים לבני העם הפלסטיני ובמיוחד לתושבי ירושלים להתגייס ולסייע לתושבי שייח ג'ראח, כך שיהפכו כל כפרי הגדה וירושלים חזית כנגד הכיבוש ומתנחליו הפחדנים".

ח"כ בן גביר אמר בפתח לשכתו: "אחרי האירוע בדומא, כל מדינת ישראל הייתה סוערת, נשיא המדינה, ראש הממשלה, כל חברי ממשלת ישראל, יצאו בשצף קצף בגינויים על אירוע שעד היום נבדק בבית משפט, אם זה יהודים עשו או לא יהודים. משטרת ישראל, השב"כ הקימו צח"מים, הפכו אבן על אבן, כדי לתפוס את הרוצחים".

אורי זכי, יו"ר הנהלת מרצ: "שוב מוכח שכשמכניסים לכנסת תומך טרור הוא מספק את הסחורה. בן גביר, שותפו הבכיר של נתניהו, מדליק גפרור ליד חבית אבק השריפה בשיח' ג׳ראח. אל תצפו מנתניהו להתנערות מבן טיפוחיו אותו הכניס לכנסת. מבחינתו מלחמה בעזה מבורכת אם תערער את הקואליציה. כל האמצעים כשרים"

זכי (צילומסך ערוץ כנסת)

ממשטרת ישראל נמסר: "בשעה האחרונה החלה הפרת סדר אלימה שכללה קטטה, השלכת חפצים ועימותים בשכונת שייח׳ ג׳ראח שבמזרח ירושלים. כוחות משטרה הדפו מפרי הסדר שהתפרעו במקום ונהגו באלימות. בתוך כך, עד כה נעצרו 2 מפרי סדר והועברו לחקירה במשטרה.

כוחות המשטרה ממשיכים לפעול בשעה זו לשמירת הסדר במקום. משטרת ישראל תמשיך לפעול במקום ולא תאפשר אלימות, התפרעות והפרת הסדר הציבורי בניגוד לחוק".