אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

טבעונים? מצאנו את המסעדה המושלמת עבורכם

מי שעוד לא ידע כמה טבעונים יכולים ליהנות, חייב להגיע למסעדה הטבעונית J17 | תוכלו למצוא שם שקשוקה, פנקייקים ונקניקיות טבעוניות הן רק חלק ממה שתוכלו למצוא שם

טבעונים? מצאנו את המסעדה המושלמת עבורכם
  (צילום: ניצן מוסקט)

אתחיל בווידוי קטן, במשך כשנה הייתי טבעונית לפני כחמש שנים, העולם הזה כבר היה מפותח באופן מפתיע למדי, אך מאז הוא השתדרג אפילו יותר.

כשעלעלתי באתר של המסעדה, גיליתי שהמקום מגיש בימי שישי בראנץ', וארוחת בוקר היא לגמרי הארוחה האהובה עלי אז כבר שמחתי להגיע ולבחון את ארוחת הבוקר המוצעת במקום בימי שישי בלבד.

הבראנץ' מוגש לאורך כל היום (לצד התפריט הקבוע), הוא כולל בופה מגוון של סלטים שונים כמו סלט פסטה, סלט קיסר וסלט אטריות אסייתי, אנטיפסטי, ממולאים, ממרחים ולחמים. לצד הבופה תוכלו לבחור מנה עיקרית לכל סועד. החידוש הטבעוני הגדול ביותר אותו ניסיתי היה השקשוקה, הרוטב שלו הוא בסיסי למדי, אך הביצה היא גולת הכותרת, ביצה חדשנית שנראית ומתנהגת כמו ביצה רגילה, החלמון נוזלי וזוהי הזדמנות מצוינת למי שהוציא ביצים מהתפריט שלו ורוצה ליהנות משקשוקה.

(צילום: ניצן מוסקט)

אחד המאכלים המתוקים האהובים עלי בארוחות בוקר הם כמובן פנקייקים, זוהי מנה שניתן לטבען יחסית בקלות, קיבלנו פנקייק אחד מלוח שכלל תוספת של שילוב של "גבינה" צהובה מגורדת, "גבינת" פטה מגורדת ובצל ירוק, ה"גבינות" היו בעלות מרקם נהדר וגבינתי וזאת הייתה מנה מלוחה מצוינת, לצד זה הפנקייק המתוק היה עם ממרח אגוזי לוז שהרגיש כמו ממרח נוטלה אחד לאחד.

בימי שישי תוכלו גם למצוא חמין מוגש כמנה עיקרית, החמין היה מלא בקטניות ומתובל היטב, והוגש בצורה נדיבה במיוחד והיא חוסלה די מהר.

(צילום: ניצן מוסקט)

מי שבקיא בפיתוח החדש בתחום הבשר שנקרא רידיפיין יכול למצוא במקום את מרבית המנות שהחברה מציעה. למי שאינו מכיר, ה"בשר" של רידיפיין מיוצר בטכנולוגיה של הדפסת תלת ממד, הטכנולוגיה היא ישראלית ומשווקת כבר בכל העולם ומתחילה להתרחב במסעדות רבות בארץ.

תפריט העיקריות גם מציע מנות המבוססות על בשר זה, טעמנו את הנקניקייה, כי למען האמת אני חולת נקניקיות, זה הגילטי פלזר שלי, ובתור שומרת כשרות נקניקיה וארוחת בוקר לא עובדת ביחד, אך מכיוון שהיא אינה בשרית זאת הייתה הזדמנות נהדרת לטעום את החוויה של בשר לארוחת בוקר. המרקם של הנקנקיה הוא אינו תחליף מדויק לנקניקיה, אך הוא תחליף ראוי למי שאינו אוכל בשר ומתגעגע לטעם הבשרי.

(צילום: ניצן מוסקט)

אסף, הבעלים של המקום שהגיע בכלל מעולם הספורט, עבר לאורח חיים טבעוני ורצה לשכלל את המנות אותם הוא אוכל לאורך היום, ממחשבה זו נולדו ערבי הספיישל השונים לאורך השבוע. בימי שני תוכלו להגיע לנסות את ערב ה"מונדי", ערב שכולל מנות ממטבחים שונים בעולם, אסייתי, הודי, איטלקי ועוד.

ערב ספיישל נוסף שתוכלו להגיע אליו התחיל ממש החודש והוא ערב שמבוסס על טמפה, תחליף טבעוני נוסף לבשר. בימי חמישי המסעדה בשעות הערב שכולל מנות שמבוססת על בשר הרידיפיין כמו עראייס, או באן עם בשר.  כמובן שבימי שישי תמצאו את הבראנץ המדובר.

(צילום: ניצן מוסקט)

המקום מציע תחליפים טבעוניים איכותיים והכי חדשים שתמצאו בשוק, ומגוון גדול מאוד של מנות, כך שתמיד אפשר להגיע ולנסות טעמים חדשים, בבוקר אווירה של מסעדה בית קפה, והערב מקבל מעין תפנית של אווירה חברתית.

(צילום: ניצן מוסקט)

בשורה התחתונה: מקום מצויין לצמחונים וטבעוניים, ולכל מי שמחפש מקום כשר בלב תל אביב.
מנות: המנות מכובדות מאוד בגודלן ואף מתאימות לחלוקה, הפריט כולל אופציות מגוונות ורחבות של מנות טבעוניות איכותיות מאוד, שיכולות להתאים גם למי שאינו טבעוני/צמחוני.
מחירים: מחירים מתאימים לכל כיס.
שירות: בסדר גמור, יכול להשתפר בשעות עומס.
כתובת: ירמיהו 17, תל אביב.
שעות פתיחה: ימים א'-ה' בין השעות 10:30-23:00, שישי 09:30-16:00.
טלפון: 077-2304566
כשרות: משמר הקודש (השגחה פרטית).
נגישות: המקום נגיש.
שירותים: של המקום.
מבצעים משלוחים: כן
בונוס: תפריטים משתנים בערבים בימים שונים בשבוע.

חשבונית:

בראנץ' יום שישי- 65 ₪

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
2 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
"השגחה פרטית", עכשיו הכל מובן
משה לוינסקי | 13-02-2022 11:45
זה לא כשר, אמר דודו פארוק, זה כמו לאכול קלמרי
2
מה כל כך...
הנדסת מזון | 23-02-2022 1:52
מה כל כך טבעוני בלאכול נקניקיה שהודפסה במחשב?! יאק...