הקרב על ירושלים: דב קלמנוביץ' פועל למען הרב אריה שטרן
פרסום ראשון: חבר מועצת העיר מטעם הבית היהודי דב קלמנוביץ' מקדם את בחירתו של הרב אריה שטרן לרב הראשי של ירושלים

חבר מועצת העיר מטעם הבית היהודי דב קלמנוביץ' מקדם את בחירתו של הרב אריה שטרן לרב הראשי של ירושלים. אתמול, במהלך מלווה מלכה שנערכה בבית הרב קוק בירושלים אמר קלמנוביץ': "אנו דורשים רב ראשי לירושלים". הקבל הגיב בתשואות.
הדברים נאמרו על רקע כניסתו של מועמדה של הציונות הדתית לרבנות ירושלים, הרב אריה שטרן.
באירוע נכח הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו, וסגן שר הדתות, הרב בן דהן.
דב קלמנוביץ מצטרף לדברי הרב בן דהן שהצהיר זה מכבר כי מועמדה של הציונות הדתית הוא הרב אריה שטרן.
בעבר הבאנו בסרוגים בשם גורמים בציונות הדתית בירושלים שאמרו: "כל מועמד כיום מלבד הרב שטרן תמיכתו לא תחצה מגזרים וכל מועמד אחר מחליש את כוחה וקרנה של הציונות הדתית וכוחו של הציבור, וממילא נפסיד גם את תפקיד מרא דאתרא ירושלים."
מאז פטירת הרבנים הקודמים, בבירת ישראל כבר קרוב לעשור אין רבנים ראשיים, וגם פסיקות של בג"צ בנושא לא הצליחו להתניע את התהליך שנדחה מספר פעמים בשל בחירות לכנסת, לרבנות הראשית לישראל או למועצות המקומיות. רק לאחרונה פרסמנו בסרוגים צו ביניים של בג"צ המחייב את המשרד לשירותי דת להסביר מדוע לא מתחיל הליך הבחירה בעיר.
בלשכתו של הרב בן דהן אמרו לסרוגים בעבר כי תהליך בחירת הרבנים בירושלים טרם החל "הצעד הראשון צריך להיעשות ע"י העירייה. עליה להחליט אם נציגיה בגוף הבוחר ישתנו או יוחלפו. . עם קבלת עמדת העיריה, יחל תהליך הבחירה."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו