מבזקים
סרוגים

"השפל הכי גדול" | סערה בעקבות נאום של אחמד טיבי

חבר הכנסת אחמד טיבי נשא במליאת הכנסת נאום בו ספד למחבלים שחוסלו היום בשכם וכינה את פעילות צה"ל "מעשה טרור"

ז' אדר א' התשפ"ב
"השפל הכי גדול" | סערה בעקבות נאום של אחמד טיבי

חבר הכנסת אחמד טיבי עורר מוקדם יותר הערב סערה, לאחר שנשא נאום במליאת הכנסת, במהלכו הוא ספד למחבלים שחוסלו היום בשכם.

שלושה מחבלים חמושים חוסלו לאור יום בשכם
שלושה מחבלים חמושים חוסלו לאור יום בשכםצילום: שלושה מחבלים חמושים חוסלו לאור יום בשכם

בנאום קצר שנשא, חלקו בשפה הערבית, אמר טיבי: "התבשרנו לרעה על חיסול והוצאה להורג של שלושה פלסטינים בשכם. המעשים האלה הם מעשי טרור על פי החוק הבינלאומי. רק סיום הכיבוש יביא לקץ האלימות ולא החיסולים האלה, הנפשעים והבוטים ביותר שהיו בשנים האחרונות".

דבריו של טיבי עוררו לא מעט תגובות ברשתות החברתיות. איש התקשורת ינון מגל כתב: "אנשים, תתעוררו. אנחנו בדרך למלחמת העצמאות פרק ב'. תתחילו להתכונן. אם חבר כנסת מרשה לעצמו לדבר כך במליאה זה קרוב".

'טיבי בהשוואה מחרידה בין הפלשתינים ליהודים בשואה'
'טיבי בהשוואה מחרידה בין הפלשתינים ליהודים בשואה'צילום: 'טיבי בהשוואה מחרידה בין הפלשתינים ליהודים בשואה'

הפעיל החברתי יוסף חדאד כתב: "כזה דבר עוד לא היה. חבר כנסת בישראל מספיד במליאה מחבלים. השפל הכי גדול שכנסת ישראל ראתה אי פעם..ועוד קורא לפעולה הזו של חיסול חוליית מחבלים בדרכם לפיגוע כמעשה טרור של צה"ל. לראות ולא להאמין. פשוט בושה. אסור לשתוק מול תמיכה בטרור כזו בתוכנו ועל חשבוננו. אחמד טיבי אני בז לך".

אחמד טיבי חיסול ינון מגל סערה שכם