סוף החופש הגדול: ביום שישי טיול מאורגן לשמורת נחל נטוף בדרום מערב השומרון - סרוגים

סוף החופש הגדול: ביום שישי טיול מאורגן לשמורת נחל נטוף בדרום מערב השומרון

ביום שישי האחרון של החופש הגודל, יתקיים טיול המוני במספר מסלולים בדרום מערב השומרון לאזכור בעל ריכוז המעיינות הגבוה ביותר בארץ. הטיול הוא חלק מהנצחת דוד רובין ועמיקם עמיחי, שני לוחמים שנרצחו במהלך טיול באזור חברון והיו טיילים מושבעים. על טיול שהוא חלק ממפעל הנצחה.

רזיאל דוד, חדשות סרוגים
סוף החופש הגדול: ביום שישי טיול מאורגן לשמורת נחל נטוף בדרום מערב השומרון
  מעיין (פלאש90)

לקראת סוף החופש הגדול, יקיים חוג המטיילים בשומרון "טיולי דוד אחיקם", טיול המוני בשמורת נחל נטוף. השמורה שנמצאת בדרום מערב השומרון כוללת בתוכה את ריכוז המעיינות הגדול ביותר בארץ (!) – עשרות בריכות, מפלים, חקלאות שלחין, חורש ים תיכוני סבוך, ערוץ נחל זורם ונוף מדהים.  הטיול יתקיים ביום שישי הקרוב י"ז באלול (27/8).

 "טיולי דוד אחיקם" נקראים על שמם של שני חיילי צה"ל דוד רובין ואחיקם עמיחי רובין הי"ד, מקרית ארבע, שנרצחו במהלך טיול באזור חברון. שני החברים ששירתו ביחידות מובחרות (עמיחי היה טירון ביח' "שלדג" ואילו רובין היה לוחם בשייטת 13), עוד הספיקו להשיב אש לעבר רוצחיהם ולחסל את אחד המחבלים ובכך להציל חברה נוספת שנתלוותה אליהם לטיול. שני החברים היו טיילים ותיקים כשעמיחי היה נחשב למרוות גילו הצעיר מבכירי ממפי המערות בארץ. חבריהם הנציחו את זכרם בטיולים להכרת הארץ ובעיקר את אזורי יהודה ושומרון, השטחים בהם נהגו לטייל השניים.

 הטיול בשיתוף "מדרשת הרי גופנא" הנקראת על שם הפלך הקדום שהיה באזור השומרון הדרומי, המשופע בגפנים. המארגנים מצפים למאות אנשים מכל רחבי הארץ. המשתתפים יתחלקו לארבעה מסלולים על פי בחירה , ישנו מסלול משפחות אחד, שלושה מסלולים למיטבי לכת, ולבעלי רכבי ה4X4 יש גם טיול ג'יפים בנופי האיזור. כל המסלולים הינם ללא תשלום. הטיול באישור ובאבטחת הצבא.

 לפרטים: אהרון 050-6432180 אלימלך 052-3388943 נתנאל 052-8119875. להרשמה לטיול הג'יפים: שני 050-3913999

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
נזכרתם לפרסם רק יום לפני?
לא חבל? הייתי בא. | 27-08-2010 15:28