בריטניה חוגגת: המלכה אליזבת מציינת היום (ראשון) 70 שנה לכהונתה, ולרגל האירוע היא הוציאה מכתב רשמי לאזרחי הממלכה שבו התייחסה לאירועי השנה החולפת. בדבריה גם הודתה לציבור על התמיכה אחרי מותו של בעלה, הנסיך פיליפ, באפריל האחרון.
"ה-6 בפברואר מציין 70 שנה ליום שבו עליתי לשלטון ב-1952. גם אחרי 70 שנה, זהו יום שאני עדיין זוכרת לא רק בגלל תחילת כהונתי, אלא גם למותו של אבי, המלך ג'ורג' השישי" כתבה המלכה. "כעת, עם ציון יום השנה, אני שמחה לחדש את ההבטחה שנתתי לכם ב-1947, לפיה חיי תמיד יוקדשו לשירותכם".
"אני מסתכלת על ציון 'יובל הפלטינה' בתחושה של תקווה ואופטימיות, ואני נזכרת כמה אנחנו צריכים להיות אסירי תודה על חיינו" הוסיפה. "70 השנים האחרונות הביאו קידום משמעותי בפן החברתי, הטכנולוגי והתרבות ששירת את כולנו, ואני בטוחה שהעתיד יספק לנו הזדמנויות נוספות כאלו – במיוחד לדור הצעיר".
בהמשך המלכה הזכירה את בעלה המנוח ובני משפחתה, שלדבריה "תמכו בי ואהבו אותי בקביעות". "התברכתי בכך שהנסיך פיליפ שימש לי כבן זוג שהיה מוכן לבצע את תפקיד הליווי שלי, על כל ההקרבה העצמית שהתפקיד הזה דרש ממנו. מדובר בתפקיד שראיתי את אמא שלי מבצעת בעצמה במהלך כהונתו של אבי", ציינה.
"יום השנה הנוכחי גם מאפשר לי להודות על התמיכה הנרחבת שקיבלתי מכל העולם בשנים הללו – ואני רוצה להודות לכולם על תמיכתם" הוסיפה ופנתה לאזרחי הממלכה. "אני תמיד אהיה אסירת תודה על הנאמנות והאהבה שאתם ממשיכים לתת לי, ואני בטוחה שבבוא העת, כשבני צ'ארלס יהפוך למלך, אתם תתנו לו ולאשתו קמילה את אותה התמיכה שנתתם לי". המלכה הודיעה גם כי היא מעוניינת שקמילה תיקרא מלכה כשצ'ארלס יעלה לשלטון.
"אני מחכה להמשיך לשרת אתכם בכל ליבי, ומקווה שחגיגות היובל יחברו בין חברים, משפחות וקהילות – אחרי כל הדברים הקשים שכולנו עברנו" סיכמה. "בכך נוכל להנות מהחגיגות ולראות את הקידום החיובי בחיי היומיום שלנו שהתרחש במהלך כהונתי".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
בוזגלו
מראשי הבונים החופשיים,ימח שמה וזכרה
14:54 06.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר