חדשות

תוכנת הריגול בתיקי נתניהו: פילבר לא היה היעד היחיד

לאחר שנחשף כי המשטרה הפעילה תכנת ריגול באופן לא חוקי נגד עד המדינה בתיקי נתניהו, בכירים לשעבר במשטרה אומרים: : "בפרקליטות ידעו גם ידעו. זה לא רק פילבר, יש עוד"

תוכנת הריגול בתיקי נתניהו: פילבר לא היה היעד היחיד
צילום: הרמב"ם נגד עד מדינה. (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לאחר החשיפות על כך שהמשטרה השתמשה בתכנות ריגול שחדרו כדי לשאוב מידע מעד המדינה בתיקי נתניהו , שלמה פילבר, אמש פרסם העיתונאי עמית סגל כי פילבר לא היה היעד היחיד של תכונת הריגול.

על פי הדיווח, למרות שבפרקליטות טוענים כי הם לא ידעו על השימוש בתכונת ריגול בתיקי נתניהו ומדובר בכשל של החוקרים, בכירים במשטרה לשעבר אומרים: "בפרקליטות ידעו גם ידעו. זה לא רק פילבר, יש עוד – והכול נעשה באישור ובסמכות"

ברקע הפרסומים על שימוש של המשטרה בתוכנות ריגול, בדומה לתוכנת nso ובניגוד לחוק – נוצר סדק וחוסר אמון בין המשטרה לפרקליטות.

נתניהו
נתניהו| צילום: הסרטון של נתניהו על עסקת הטיעון. ארכיון

בעוד הפרקליטות מאשימה את המשטרה, שוטרים לשעבר אמרו לn12: "מה פתאום, כל מה שעשינו היה ברשות ובסמכות. אי אפשר לטעון שהיה שימוש בכלי כל כך עוצמתי והפרקליטות לא ידעה".

כעת השאלה כיצד החשיפות הללו ישפיעו בפועל על התנהלות משפט נתניהו, השופטים ידרשו להחליט עד יום שלישי האם לעכב את המשפט

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

16
12
אילה
05.02.22

כל הזמן הזכירו שהפרקליטות ליוותה את התיק שיפסיקו לזרוק טינופת - ולתפור תיקים כמו במדינות טוטאליטריות - כמו שעשו ברוסיה ליהודים למשל