ביממה האחרונה עזבו את משרד ראש הממשלה בבריטניה לא פחות מחמישה עוזרים בכירים. זאת על רקע ההסתבכות של בוריס ג'ונסון בסקנדל מסיבות הקורונה שקיבל את השם "פארטי-גייט".
העוזרת האחרונה שעזבה את תפקידה הייתה אלנה נרוזנסקי, חברת צוות קביעת מדיניות במשרד. היא עוזבת לאחר שבמשרד פיטרו את יו"ר הסגל של ג'ונסון, דן רוזנפלד ואת מזכירו הראשי, מרטין ריינולדס.
שר האנרגיה גרג הנדס טען כי העזיבות דווקא מצביעות על כך שג'ונסון מתמודד עם הסקנדל.
"דו"ח סו גריי על האירועים הצביע על כשלונות בראש, ראש הממשלה לוקח פה אחריות".
הדו"ח שפורסם השבוע על המסיבות שנערכו במעונו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, בזמן שאזרחי המדינה היו בסגר מלא בשל התפרצות הקורונה, מצביע על "כשלי מנהיגות ושיקול דעת חמורים" שאפשרו את קיום המסיבות.
כזכור, החקירה נפתחה בעקבות פרסומים רבים בתקשורת הבריטית על כך שג'ונסון ואנשי צוותו קיימו מסיבות ואירועים חברתיים במעון הרשמי בלונדון בניגוד להגבלות הקורונה שהיו בתוקף באותה העת. הפקידה הממשלתית סו גריי חקרה 16 אירועים שהתקיימו במהלך הסגרים, וקבעה במסקנות כי "חלק מהאירועים לא היו צריכים להתקיים, ומהווים כישלון מנהיגותי חמור בעמידה בסטנדרטים – לא רק באלו שמצופים מחברי הממשלה והעומד בראשה, אלא גם בסטנדרטים שהיו מצופים מהאוכלוסייה הבריטית כולה באותה העת".
פרסום הדו"ח עורר זעם רב בקרב חברי האופוזיציה הבריטית, ורבים מהם חזרו על קריאתם לג'ונסון להתפטר מתפקידו. גם במפלגה השמרנית של ג'ונסון נרשמה התנגדות רבה להתנהגות של ראש המפלגה – וייתכן שינסו לקדם הצבעת אי אמון או הליכי בחירות פנימיות להחלפתו.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים