חדשות

כהנא על התקרית: "במדינה דמוקרטית יש זכות למחות"

לאחר התקרית במהלך נאומו בכנס מנהלי הציונות הדתית, השר מתן כהנא הגיב לעיכובו של האדם שהתפרץ לנאומו: "לכל אזרח במדינה דמוקרטית יש זכות למחות, לשאול שאלות נוקבות וגם לצעוק"

כהנא על התקרית: "במדינה דמוקרטית יש זכות למחות"
צילום: מתן כהנא (צילום:: קרן רוזנברג)

השר לשירותי דת מתן כהנא הגיב לאירוע החריג שהתרחש הבוקר (חמישי) בכנס מנהלי הציונות הדתית באילת, לאחר שאדם עוכב לחקירה אחרי שהתפרץ לנאומו ושאל אותו שאלה.

"לכל אזרח במדינה דמוקרטית יש זכות למחות, לשאול שאלות נוקבות וגם לצעוק. זה לגמרי בתוך מרחב המחאה הלגיטימי" אמר כהנא. "צר לי על התקרית הבוקר בה עוכב אדם שנכח בכנס בו השתתפתי. מיד כשהגיע אלינו דבר המקרה פעלנו לשחרורו והוא אכן שוחרר תוך מספר דקות".

אמיר אטינגר, אוריאל בארי

כזכור, האירוע החל כאשר האדם שהיה בקהל שאל את השר "למה אתה לא מקשיב לרבנים?" – זאת על רקע התנגדותם של רבנים רבים לרפורמת הכשרות וחוק הגיור שהוא מקדם במשרד הדתות. בשלב הזה המאבטחים של כהנא הוציאו אותו מהאולם, והוא עוכב לתשאול על ידי המשטרה.

אחרי מספר דקות אנשי הצוות של כהנא שוחחו עם המאבטחים והשוטרים, ולאחר התערבותם האדם שוחרר.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

13
11
ישראל
03.02.22

שלא יתמם. ממשלת ק.ג.ב תואם פרשת משפטים בושה

10
דוד רוזם
03.02.22

כהנא איבד את זה לגמרי

9
יוסי דרורי
03.02.22

יש הוראה למאבטחים שכל שאלה שאין לשר עליה תשובה תוציאו השואל מהאולם..

1
מיקה
03.02.22

כשאין תשובה... אולי עדיף ששר שאין לו מה לענות, השר יצא מהאולם...

2
דגנית
03.02.22

מה הוא רוצה מהאזרח? האזרח מילא את חובתו האזרחית. הצביע ימינה. לקחו לאזרח את הקול שלו, ונתנו אותו לתנועה המוסלמית. למה שלא ימחה?