חורפי ומנחם: קדרת אסאדו בשום, מייפל ויין לבן - סרוגים

חורפי ומנחם: קדרת אסאדו בשום, מייפל ויין לבן

מחפשים מתכון חורפי? תבשיל מנחם ומפנק? המתכון הבא מושלם עבורכם: קדרת אסאדו בשום, מייפל ויין לבן, ארוחה משביעה ומפנקת ללא מאמץ רב

author-image
חורפי ומנחם: קדרת אסאדו בשום, מייפל ויין לבן
  (צילום: אלון מסיקה)

קדרת אסאדו בשום, מייפל ויין לבן 

מרכיבים: 

2 ק״ג אסאדו חתוך לחתיכות גדולות
3-4 כפות שמן זית
1 בצל גדול חתוך לרבעים
שינים שלמות וקליפות מראש שום אחד
1 בקבוק יין לבן יבש
3-4 ענפי טימין
1/4 כוס מייפל
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה: 

מחממים תנור ל-150 מעלות. מתבלים את נתחי האסאדו במלח ופלפל היטב מכל הצדדים.

בסיר כבד שנכנס לתנור מחממים את שמן הזית. צורבים את נתחי האסאדו עד להשחמה משני הצדדים.

מוסיפים את הבצל ושיני השום, מערבבים ומטגנים דקה שתיים נוספות. מוסיפים את היין, ענפי הטימין והמייפל ומערבבים. מצמצמים בבעבוע על להבה נמוכה במשך 5-7 דקות.

מוסיפים מים עד לכיסוי הנתחים, מביאים לרתיחה ומכסים (אם המכסה לא אטום מספיק מכסים בנייר כסף ומעליו את המכסה. זה מבטיח איטום מוחלט). מעבירים את הסיר לתנור למשך שעתיים וחצי שלוש לפחות, עד שהבשר רך לחלוטין.


המתכון באדיבות: נטע לויה בשיתוף יינות ביתן

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו