אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ריענון ארוחה: 3 מתכונים מקוריים לארוחת שבת

שבת מתקרבת לה ואיתה עוד ארוחת שבת. אז מה אתם מתכננים לשבץ הקרובה? דאגנו לכם 3 מתכונים מיוחדת: לחמניות בשר מפנקות, ממולאים צמחוניים וגלידת תות ביתית

ריענון ארוחה: 3 מתכונים מקוריים לארוחת שבת
  (צילום: שאטרסטוק)

עוד שבוע חךף והשבת מתקרבת בצעדי ענק. ומה תכינו לארוחת השבת הקרובה? שוב את המאכלים הקבועים? אנחנו כאן כדי להציע לכם 3 מנות שיגוונו לכם את ארוחת השבת הקרובה.

מתכון לפלפלים ממולאים באורז וצנוברים

מנות: 6 |פרווה

מצרכים:

6 פלפלים אדומים עם תחתית יציבה
3/4 כוס אורז לבן
1/4 כוס צנוברים
2 כפות צימוקים
3 בצלים
2 עגבניות קטנות
3/4 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים
5 כפות שמן זית
1/2 כפית מיץ לימון
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

להכנת המילוי:

1. קוצצים דק את הבצלים, וחותכים לקוביות קטנות את העגבניות.

2.מחממים 3 כפות שמן זית במחבת, ומטגנים את הבצל על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.

3. מוסיפים את האורז והצנוברים ומערבבים. לאחר 5 דקות, מוסיפים את הצימוקים והעגבניות, ומתבלים במעט מיץ לימון, פלפל אנגלי, סוכר, מלח ופלפל שחור (לפי הטעם). מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות.

4.מוסיפים למחבת 1/4 1 כוסות ציר מרק הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 12 דקות, או עד שהנוזלים מצטמצמים. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש – כעת האורז מבושל באופן חלקי בלבד.

רגע האיחוד:

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.

2. חותכים את ראשי הפלפלים ומסירים את הליבה והגרעינים. ממלאים את הפלפלים במלית האורז ומכסים בראשים הקטומים.

3. מסדרים את הפלפלים בתבנית עם שוליים מעט גבוהים, כך שיעמדו באופן יציב.

4. יוצקים מעל את 1/2 1 כוסות ציר המרק או המים שנותרו, וכמה טיפות שמן על כל פלפל.

5.מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לאפייה למשך שעה או עד שהפלפלים רכים. מידי פעם מוודאים שהפלפלים לא התייבשו, ואם כן ניתן להוסיף מעט מים.

בתאבון!


אז בא לכם לגוון אבל מחפשים מתכון קליל ופשוט להכנה? קבלו את המתכון המושלם להכנת לחמניות בשר פריכות ומפנקות שגם מבוגרים וגם ילדים אוהבים

מצרכים להכנת לחמניות בשר:

לבצק:

קילו קמח
5 כפות סוכר
כף מלח
1/2 כוס שמן
2 1/2 כוסות מים
2 כפות שמרים

מילוי בשר:

מעט שמן
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול
3 שיני שום
פפריקה
כמון
בהרט
כורכום
מעט מלח ופלפל
1 כף רסק עגבניות

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

שמים בקערה גדולה את הקמח (רצוי לנפות) סוכר, מלח, שמן והמים. לשים במשך 10 דקות היטב עד לקבלת בצק אחיד. לאחר מכן, מניחים לבצק לתפוח במשך שעה עד שעה וחצי.

בזמן שהבצק תופח, קוצצים את הבצל והשום ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד שהבצל זהוב. מוסיפים את הבשר ומטגנים מספר דקות עד שהבשר מוכן.

מוסיפים את התבלינים: כמון, בהרט, פפריקה, כורכום (בשלב זה, ניתן להוסיף את התבלינים שאתם אוהבים). לאחר התיבול, מוסיפים רסק עגבניות, מעט מים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים בהתאם.

נותנים לבשר להתקרר כחצי שעה.

לוקחים כדור בצק, משטחים אותו וממלאים בכף בשר, סוגרים לעיגול ומניחים בתבנית. מתפיחים כרבע שעה, מורחים ביצה ושומשום ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות למשך 20 דקות.


אין יותר מפנק לחתום ארוחה מוצלחת בגלידה קרה ומנחמת וזה בדיוק הזמן ללמוד להכין גלידת תות מפנקת במיוחד.

מצרכים:

1 ביצה (צריך רק את החלבון)
1 מיכל שמנת להקצפה
סלסלת תותים (או 500 גרם תותים קפואים)
מספר תותים לקישוט
2 כפות סוכר
מעט עלי נענע

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מפרידים את החלמון והחלמון. שמים במיקסר את החלבון של הביצה. שוטפים את התותים היטב ומוסיפים לקערת המיקסר יחד עם 2 כפות סוכר. לאחר מכן, הקציפו במיקסר את השמנת להקצפה. מערבבים הכל יחד בעדינות בתנועות קיפול. לאחר מכן, העבירו את הכל לכוסות, קשטו עם חתיכות תות ועלי נענע והכניסו להקפאה לשעתיים לפחות.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו