חדשות

מספר החולים הקשים ממשיך לשבור שיאים

משרד הבריאות מדווח על ירידה במקדם ההדבקה, מתחת ל-1, לראשונה מאז חודש נובמבר. אך בו זמנית, מדווח על עלייה של 50 בחולים הקשה מאז אתמול

חשש מהתפרצות מחודשת
| חשש מהתפרצות מחודשת צילום: (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

עדכון הקורונה של משרד הבריאות מעלה כי מאתמול נרשמה עלייה של 50 בחולים הקשים, מ-1,010 אתמול, ל-1,069 היום. מתוכם 241 מונשמים.

עם זאת נרשמה ירידה במספר המאומתים, ביממה האחרונה דווח על 45,258 נדבקים חדשים, לעומת 53,031 אתמול. מקדם ההדבקה ירד ל-0.95, לראשונה מתחת ל-1 מאז חודש נובמבר.

עד כה מתו מהנגיף 8,658 בני אדם.

בתוך כך, ביום שישי בית הדין האזורי לעבודה תל אביב האריך את הצו האוסר על השבתת מערכת החינוך לפחות עד יום שני, וזאת על מנת לאפשר למשרדי הבריאות והחינוך והסתדרות המורים זמן לנהל משא ומתן.

אחרי ההחלטה כתבה יפה בן-דויד, מזכ"לית הסתדרות המורים: "בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע שהסתדרות המורים נקטה במחאה לגיטימית. מדובר בהחלטה תקדימית משום שלראשונה קבע בית הדין כי למרות שיש החלטת ממשלה בתוקף, המדינה מחויבת לדון עם הסתדרות המורים באופן יישום ההחלטה".

תגובות

1
1
ירושלמית
30.01.22

הממשלה הרימה ידיים עושה רושם שהממשלה הרימה ידיים בטיפול בקורונה. גם האנשים התייאשו ובעקבות הממשלה עושים פחות בדיקות ולכן נוצר הרושם שיש ירידה במאומתים.