אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום
אוכל, מתכונים חלביים, תוכן שיווקי

בלי גלוטן אבל עם כל הכיף – רעיונות למנות אירוח טעימות ללא גלוטן

בשנים האחרונות אנשים רבים נמנעים מאכילת מאכלים הכוללים גלוטן מסיבות שונות, חלקם מרגישות לגלוטן ואחרים משיקולי תזונה. כשאתם מארחים אתם מעוניינים לדאוג שכל אחד ימצא את מבוקשו על השולחן וייהנה מהארוחה, גם אם זה מצריך מכם לבצע מעט שינויים

בלי גלוטן אבל עם כל הכיף – רעיונות למנות אירוח טעימות ללא גלוטן
  pixabay.com

ישנם מוצרים רבים היום שיכולים להתאים למי שנמנע מגלוטן וניתן להכין מאכלים מגוונים גם לאורחים אלה. בכל מרכול ניתן למצוא היום מוצרים כמו פסטה, לחם, קינוחים, קמחים וקטניות המתאימים גם למי שרגיש.

גלוטן הוא חלבון הנמצא בדגנים כמו חיטה, שעורה, כוסמין ושיפון והוא בעצם רכיב המדביק את מרכיבי הקמח כשהוא בא במגע עם מים. לכן שמו "דבק". מי שרגיש לחומר וסובל מצליאק, עלול לסבול מכאבי בטן ומשלל בעיות בריאותיות אם הוא צורך מאכלים המכילים את הרכיב. מלבד אותם מוצרי מזון, את רוב המאכלים אין כל בעיה לשלב במנות נהדרות, כמו בשרים, קטניות, ביצים, מוצרי חלב, שמנים, פירות, ירקות, דגנים כמו תירס, קינואה, אורז, כוסמת ועוד.

לזניה

בדרך כלל לזניה היא מאפה בצקי העשוי מדפי לזניה, וביניהם מה שאוהבים, זו יכולה להיות לזניה בשרית או חלבית, אבל על לזניה ללא גלוטן שמעתם? הינה רעיון לתבנית ריחנית, מגרה ומתאימה לכולם, שאין בה פסטה. מאפה לזניה גבינה ופטריות עם דפי אורז דקיקים.

את דפי האורז ניתן לרכוש במרכולים ומומלץ להשתמש בשכבות רבות של דפים כדי לעבות את המאפה. מבשלים רוטב עגבניות ועגבניות טריות עם שום, שמן זית, פסטו, בצל ותבלינים. כשהרוטב מוכן מרכיבים את המנה: שכבות של דפי אורז (יבשים), רוטב, גבינות מגוררות (צהובה, בולגרית, מוצרלה, פרמזן), מפזרים עלי בזיליקום קצוצים, ושכבה נוספת של דפי אורז. מרכיבים לפחות שלוש שכבות של המאפה ומכניסים לתנור לחצי שעה בחום בינוני. בשלב זה אפשר לפזר שכבת גבינה מגוררת מלמעלה ולאפות עוד מספר דקות בחום גבוה.

מאפה חמים וממכר

פשטידת תירס עם גבינה וזיתים היא מאפה שנחטף במהירות ולכן מומלץ להכין כמות גדולה. גם ילדים שלא תמיד טועמים פשטידות, את זו הם יאכלו ויבקשו תוספת, והכי חשוב, היא מתאימה לכולם, גם למי שלא אוכל מאכלים הכוללים את החלבון המסוים מטעמי רגישות. מערבבים גרעיני תירס, ביצים וגבינה (רצוי גבינת קוטג') ומוסיפים זיתים קצוצים, בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה, תבלינים ומערבבים שוב.

מוסיפים קמח רב תכליתי, אבקת אפייה וגבינה צהובה מגוררת. מעבירים לתבנית משומנת, בשלב זה אפשר לפזר עוד פירורי גבינה צהובה או לגרד גבינת פרמזן, ואופים כחצי שעה בחום בינוני. לאחר האפייה קשה לעמוד בפני הריח, אבל חשוב מאוד לאפשר לפשטידה להצטנן מעט לפני החיתוך כדי שלא תתפרק.

פשטידת קישואים

קישואים יכולים להתאים להרבה מאוד מתכונים, הם תמיד מצויים בשפע, הם קלילים ומשביעים, קישואים יכולים להיות חלק ממרק, מאפה, תבשיל או אנטיפסטי. פשטידת קישואים וגבינות נהדרת היא אחת הדרכים הקלות והיפות לעשות שימוש בירק הזה.

אין צורך לקלף את הקישואים, רק לחתוך אותם לקוביות. מטגנים בצל בשמן זית, מוסיפים את קוביות הקישואים ומטגנים מספר דקות. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, גבינות (צהובה, בולגרית, לבנה או קוטג'), שמנת לבישול, קורנפלור, תבלינים שאוהבים ומוסיפים את הבצל והקישואים שטוגנו. יוצקים לתבנית ואופים כארבעים דקות בחום בינוני. ניתן להקרים את הפשטידה ולפזר מעליה פתיתי גבינה צהובה לפני האפייה.

שקשוקה והלחם שלצידה

כשמכינים שקשוקה, אחד המרכיבים החשובים אינו נכלל במתכון עצמו אבל הוא קריטי – הלחם. שקשוקה צריכה לכלול רוטב, ורוטב מצריך בצק רך שיספוג אותו – זו ארוחה שלמה ובלתי ניתנת להפרדה. אם כן מה עושים כשלא ניתן להגיש לחם, חלה או פוקאצ'ה לאורחים לצד השקשוקה? מכינים לחם שמתאים לכולם והוא לא פחות טעים ורך.

להכנת הלחם יש לערבב קמח תפוחי אדמה עם קמח נוסף (רב תכליתי או אחר, יש מגוון סוגים), להוסיף שמרים, מלח וסוכר. בקערה נוספת מערבבים ביצים, שמן ומים ומוסיפים לקערת הקמחים. מערבבים ומאחדים את שתי הבלילות ויוצקים לתבנית אינגליש קייק. מניחים להתפחה ולאחר כשעתיים אופים בחום בינוני נמוך כחצי שעה, עד שהלחם נראה זהוב ומוכן. מומלץ להגיש את הלחם כשהוא עדיין חמים.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו