מבזקים
סרוגים

ערבים תקפו את השיירה הלא נכונה וחטפו בחזרה

שיירה של נוער הגבעות שנסעה בחווארה הותקפה באבנים על ידי הערבים. נוסעי השיירה יצאו מהרכבים והחזירו באבנים כלפי התוקפים. בשמאל גינו רק את היהודים

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"ב שבט התשפ"ב
ערבים תקפו את השיירה הלא נכונה וחטפו בחזרה
ערבים תקפו את השיירה הלא נכונה וחטפו בחזרה צילום: שיירת הגבעות בחווארה

שוב אירוע אלימות בחווארה. הערב נסעה לכיוון הגבעות של יצהר "שיירת שחרור אסיר" – מפגן של תושבי הגבעות, בדומה לשיירות שעושים הערבים עם שחרור האסירים שלהם.

ערבים זרקו אבנים; לוחמי צה"ל ירו בהם מהמארב
ערבים זרקו אבנים; לוחמי צהצילום: ערבים זרקו אבנים; לוחמי צה

כשהגיעה השיירה לחווארה, בסמוך לחטמ"ר שומרון, החלו תושבי הכפר ליידות אבנים לעבר הרכבים. אלא שהפעם מדובר בתושבי הגבעות, שלא נשארו פראיירים, יצאו מהרכבים והחלו ליידות אבנים לעבר הפורעים.

כתוצאה מיידוי האבנים, נפגעו שלושה ערבים, באורח קל.

בשמאל תוקפים את היהודים

בשמאל, גינו הערב כמובן רק את היהודים. שר הביטחון בני גנץ פרסם "האירועים האחרונים של פשיעה לאומנית ביהודה ושומרון – חמורים ונפעל נגדם ביד קשה. מי שמיידה אבנים, מצית רכבים ומשתמש בנשק קר או חם – הוא טרוריסט וכך נתייחס אליו. כינסתי דיונים בנושא ואנו נמצאים בתהליך לחיזוק הכוחות בשטח, בניין הכוח עם המשטרה והשב"כ, וריכוז מאמצים מבצעיים ומשפטיים".

גם ח"כ מוסי רז (מרצ) גינה רק את היהודים: "אלימות מחרידה מצד מתנחלים נעשתה אירוע יום יומי. הגיע הזמן שבר לב וגנץ יכירו בכך ויטפלו בתופעה במלוא החומרה."

מהמשטרה נמסר: "במוקד המשטרה התקבל דיווח אודות נזק שנגרם למספר כלי רכב פלסטינים ובתי עסק בכפר חאוורה שבשומרון. על פי הדיווח, מספר כלי רכב שנסעו בשיירה בכביש 60 דרך הכפר חאוורה החלו ליידות אבנים לעבר בתי עסק וכלי רכב חונים כתוצאה מכך נגרם נזק רב. בשלב זה פרטי האירוע בבדיקה ובמשטרה נפתחה חקירה"

חווארה יצהר נוער הגבעות