אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

שכבות של אושר: מתכון לטירמיסו שוקולד וקפה

טירמיסו ממזמן הפך להיות אחד הקינוחים היותר פופולאריים בישראל ובעולם | קבלו מתכון לטירמיסו שוקולד וקפה שלא תוכלו להפסיק לאכול

שכבות של אושר: מתכון לטירמיסו שוקולד וקפה
  (צילום: Teka studio)

טירמיסו שוקולד וקפה הוא הקינוח האולטימטיבי: שכבות קינוח מפנקות ועשירות.

מרכיבים:

לקרם מסקרפונה:

4 ביצים
100 גרם סוכר
450 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם אבקת קקאו

לשכבת עוגת הספוג:

בסיס עוגה טורט
1 כוס אספרסו ארוך

לקישוט:

אצבעות חתול
סוכריות שוקולד/ גרידת שוקולד מריר

אופן הכנה:

להכנת קרם המסקרפונה: מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת: מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה. מקפלים תערובת אחת לתוך השנייה ומפרידים אותן לשתי קערות שונות. מנפים את אבקת הקקאו ומוסיפים אותה לאחת הקערות. יוצקים את שתי התערובות לשקיות זילוף נפרדות ומניחים במקרר.

לשכבת עוגת הספוג חותכים עם כוס את עוגת הספוג לקבלת דסקיות עגולות. מכינים אספרסו ארוך, מצננים, ומשרים מעט את דסקיות עוגת הספוג בקפה. מכסים את תחתית הכוס בדסקית עוגת ספוג אחת, לאחר מכן בקרם השוקולד, ולבסוף בקרם המסקרפונה.

חוזרים על הפעולה עם השכבות עד שממלאים את הכוס ומקשטים בחצי עוגיית אצבע חתול וגרידת שוקולד מריר.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו