לקראת הכרעה: כיצד יצביעו שרי הימין בנושא הצוללות?
מחר הממשלה תצביע בישיבתה השבועית על הקמת ועדת חקירה ממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השייט. כיצד יצביעו שרי הימין ומי נתן למפלגתו חופש הצבעה?

בישיבת הממשלה השבועית שתתקיים מחר (ראשון), נודע לסרוגים כי שרת הפנים איילת שקד מתכוונת להצביע בממשלה נגד הקמת ועדת חקירה לצוללות. ההצבעה של שקד לא תשנה הרבה מכיוון שיש רוב להקמת וועדת הצוללות גם בלעדיה. יו"ר מפלגתה, רה"מ נפתלי בנט, נוטה להימנע בהצבעה בממשלה, והוא ישמע את הטיעונים מחר בראש פתוח. שר הדתות מתן כהנא מסרב להודיע כיצד בכוונתו להצביע.
בסדר היום של הממשלה נכתב: "הקמת ועדת חקירה ממלכתית בעניין עסקאות ו/או הליכי רכש של ספינות המגן סער 6, צוללות AIP ,ספינות נגד צוללות, הפרטת מספנות חיל הים, וכן בעניין הסכמה למכר צוללות לצד ג' על ידי גרמניה".
תקווה חדשה
לעניין הדיון וההצבעה מחר בישיבת הממשלה על הקמת ועדת חקירה בעניין הצוללות, החליט יו״ר תקווה חדשה, גדעון סער, לתת חופש הצבעה לשריו, לנוכח מהותו של הנושא. כפי שהתבטא בעבר – השר סער יתמוך בהקמת ועדת החקירה. לעומתו, אלקין צפוי להצביע נגד. שר התקשורת יועז הנדל יצביע בעד. שרת החינוך, יפעת שאשא תצביע בעד.
גם שר האוצר אביגדור ליברמן, צפוי להצביע בעד.

(צילום: תומר נויברג\ פלאש90)
גנץ: "אסור לשחק בביטחון המדינה"
שר הביטחון בני גנץ קיים לפני זמן קצר שיחת עדכון בזום, עם הפורום הביטחוני של התנועה לאיכות השלטון ויו"ר התנועה לאיכות השלטון עו"ד אליעד שרגא, לקראת ההצבעה מחר בממשלה על הקמת ועדת חקירה ממלכתית בנושא הצוללות וכלי השיט, בה אמר כי "מדובר בצורך לאומי – אסור לשחק בביטחון המדינה".
הוויכוח בממשלה על הקמת הוועדה נמשך כבר מספר חודשים, כאשר בין היתר היה רצון להמתין להשלמת העסקה עם הגרמנים כדי לוודא שעסקת הצוללות לא תיפגע ותסב נזק ביטחוני. לאחר שהושלמה העסקה, ניתן האור הירוק על ידי ראשי המפלגות בקואליציה לקדם את הנושא.

החתימה על הסכם רכישת 3 צוללות נוספות
הליך החקירה יתנהל במקביל לפרשת הצוללות המכונה גם תיק 3000. מדובר בחקירה פלילית שנוהלה על ידי יחידת להב 433 של משטרת ישראל מאז פברואר 2017, במסגרתה נחקר חשד להטיית מכרזים הקשורים לרכש צוללות מסדרת דולפין AIP וספינות סער 6 מחברת "טיסנקרופ" הגרמנית, בשנים 2009–2017.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו