לסרוגים נודע כי שרת הפנים איילת שקד מתכוונת להצביע בממשלה נגד ועדת חקירה לצוללות. ההצבעה של שקד לא תשנה הרבה מכיוון שיש רוב להקמת וועדת הצוללות גם בלעדיה.
אמש (רביעי), פרסמה הממשלה את סדר יומה ושם יגיע לדיון ההחלטה על הקמת ועדה ממלכתית לחקר רכישת הצוללות וכלי השייט.
השאלה האמיתית מה יעשה ראש הממשלה נפתלי בנט – אם יצביע נגד וזה עובר נגד רצונו הוא יראה כראש ממשלה אשר לא שולט בסביבתו ובסדר היום, אם יתמוך – יפר את ההבטחה שלו. במענה לפניית סרוגים נאמר מלשכתו שבנט טרם החליט.
בסדר היום של הממשלה נכתב: "הקמת ועדת חקירה ממלכתית בעניין עסקאות ו/או הליכי רכש של ספינות המגן סער 6, צוללות AIP ,ספינות נגד צוללות, הפרטת מספנות חיל הים, וכן בעניין הסכמה למכר צוללות לצד ג' על ידי גרמניה".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
רק הבוקר, משרד הביטחון הישראלי, משרד ההגנה הגרמני וחברת טיסנקרופ סיכמו על פיתוח וייצור צוללות העתיד של זרוע הים הישראלית.
על ההסכם חתמו הבוקר (חמישי) מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר אשל ומנכ"ל חברת טיסנקרופ הגרמנית, ד"ר רולף וירץ, במשרד הביטחון בקריה בת"א, בטקס מצומצם בהשתתפות מפקד זרוע הים, אלוף דוד סלמה ובכירים נוספים.
שר הביטחון בני גנץ: "רכש שלוש צוללות מבצעיות, מהשורה הראשונה, מצטרף לשורה של צעדים שאנו מקדמים בשנה האחרונה בהצטיידות והתעצמות צה"ל והמוכנות המבצעית לכל זירות המלחמה. אני מבקש להודות לממשלת גרמניה על הסיוע בקידום העסקה ועל תמיכתה ומחויבותה לביטחון ישראל. אני בטוח שהצוללות החדשות, ישדרגו את יכולות חיל הים, ויסייעו בשמירה על העליונות הביטחונית של ישראל במרחב".
מחיר הצוללות הוכפל
ביום ראשון האחרון התכנסה ועדת השרים לענייני הצטיידות כדי לאשר סופית את ההסכם הצוללות עם חברת טיסנקרופ, לאחר שהמחיר עלה משמעותית השנה.
על פי הדיווח באתר דה מרקר, הסכום שישראל צריכה לשלם עבור העסקה הוכפל מ-1.2 מיליארד אירו ל-2.5 מיליארד אירו. בכיר ישראלי שהשתתף בישיבת וועדת השרים אמר, על פי הדיווח באתר וואלה, כי אנשי משרד הביטחון אמרו לשרים כי ישראל מצאה עצמה במצב בעייתי בשל העובדה כי מספנות "טיסנקרופ" הגרמניות הפכו למונופול מבחינת חיל הים בכל הנוגע לצוללות. הם ציינו כי העובדה הזו, לצד לוח הזמנים הבעייתי והעיכוב שנוצר, הביאו לכך שלישראל אין ברירה אלא להסכים לתנאי העסקה, חרף העלייה במחיר.

על פי אותו הדיווח ראש הממשלה בנט רמז כי זה בעקבות התנהלות נתניהו. "זה לא טוב ולא נעים אבל זה המחיר על זה שהפילו את הכדור הזה כבר כמה שנים", אמר בנט לשרים.
הוויכוח בממשלה על הקמת הוועדה נמשך כבר מספר חודשים, כאשר בין היתר היה רצון להמתין להשלמת העסקה עם הגרמנים כדי לוודא שעסקת הצוללות לא תיפגע ותסב נזק ביטחוני. לאחר שתושלם העסקה בימים הקרובים, ניתן האור הירוק על ידי ראשי המפלגות בקואליציה לקדם את הנושא.
הליך החקירה יתנהל במקביל לפרשת הצוללות המכונה גם תיק 3000. מדובר בחקירה פלילית שנוהלה על ידי יחידת להב 433 של משטרת ישראל מאז פברואר 2017 ובמסגרתה נחקר חשד להטיית מכרזים הקשורים לרכש צוללות מסדרת דולפין AIP וספינות סער 6 מחברת "טיסנקרופ" הגרמנית, בשנים 2009–2017.

בסיום החקירה פרסמה המשטרה את עמדתה שהתגבשו ראיות כדי להעמיד לדין מספר נחקרים באשמת שוחד, מרמה, הלבנת הון ואישומים נוספים, זאת מבלי שראש הממשלה לעבר נתניהו הואשם בפרשה.
יש לציין כי כבר בחודש אוקטובר שר הביטחון בני גנץ הגיש למזכירות הממשלה את הצעת ההחלטה של משרד הביטחון, בתיאום עם משרד המשפטים, להקמת ועדת חקירה ממלכתית לרכש הצוללות וכלי השיט.
גנץ אמר אז: "בתום עבודת מטה יסודית, הגשתי למזכירות הממשלה את הצעת ההחלטה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לרכש הצוללות וכלי השיט. הקמת הוועדה הכרחית למערכת הביטחון ולמדינת ישראל – אם לא נברר את האמת לא נוכח להפיק לקחים לעתיד. זה לא עניין אישי – אלא צורך לאומי".
מהפורום הביטחוני של התנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה: ״עכשיו זה המאני טיים של חברי הממשלה. אנו מצפים מכל שרי הממשלה לתמוך בהצעה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט על מנת לרדת לחקר האמת ולגלות מי אלו שפגעו בביטחונה של מדינת ישראל ובעבור אילו אינטרסים עשו זאת.נזכיר שנעלה בשיירה לירושלים ונהיה מחוץ לישיבת הממשלה כדי לתמוך ולוודא שאכן כך קורה.
״לאור אכזבות העבר, נמתין לראות שלא יהיו שינויים של הרגע האחרון. עד שזה לא גמור – זה לא גמור. הבטחתם – תקיימו. זה הזמן לחקור לעומק את פרשת השחיתות הביטחונית החמורה בתולדות המדינה״.
מה דעתך בנושא?
37 תגובות
4 דיונים
מיקי
צריכים גם וועדת חקירה על ה50 מיליון וגם וועדה חקירה על הממשלה איפוא כל הכסף הולך
19:49 21.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הכסף של אבא שלהם
ברור. שפוטה נשארת שפוטה
19:29 21.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פופר
אסור לאמין לשיפחה איילת שקד איה שיפחה של מחמוד עאבס,אוה אסרסור של אשיפחה איילת שקד אבודת זבל מאלך אשם ינקום דמך זבל בוגד ישראל
15:43 21.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Jill
הצוללת שביבי לא קנה או הצוללת המיוחדות שגנץ קנה הוסיפו להן וויז
14:12 21.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חם
לא מאמין לה ולא לבנט שקרנים עם קבלות. כעיקרון אם יש חשד צריך לחקור. אם הסיבות סודיות יש למסור לציבור רק תוצאה סופית יש או אין שחיתות. מה שלא ברור...
לא מאמין לה ולא לבנט שקרנים עם קבלות. כעיקרון אם יש חשד צריך לחקור. אם הסיבות סודיות יש למסור לציבור רק תוצאה סופית יש או אין שחיתות. מה שלא ברור כשמנדבלוף מחליט להעמיד לדין זה בסדר וכאשר סוגר תיק מתרעמים .
המשך 10:21 21.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צצצצ
לא יעזור לך בכלום אין לך שום סיכוי להיכנס לליכוד כל הדרכים חסומות לפנייך גם אם תפרקי את הממשלה ההזויה הזאת
00:03 21.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מודאגת
תמיד מסוכנת למה היא מתנגדת אף אחד לא מחכה לה בליכוד שתחפש עבודה
22:13 20.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אן אמונה בשקדיה
אן אמונה בשקד היא צבועה מקווה שבליכוד יחרבנו עלהה
21:49 20.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
י
לא לדאוג גברת כאבי בטן תצביע בסוף בעד
20:17 20.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריה אייל
אתה "צודק" מר גנץ. ומה עם.......ה"מימד החמישי" ?
19:09 20.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר