הלילה צפוי שלג בהרים, ואולי גם בירושלים. הקור מכניס את כולנו לבתים, וזה זמן מצויין להעמיד על הכיריים סיר של מרק מינסטרונה איטלקי, שיחמם את בני הבית. מדובר במרק שהוא ארוחה שלמה, כך שגם מבחינה תזונתית, זאת בחירה מצויינת לארוחה.
מתכון למרק מינסטרונה
מרכיבים
בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים
כרישה גדולה חתוכה לעיגולים
צרור פטרוזיליה חתוכה גס
3 עגבניות קצוצות
4 כפות גדושות רסק עגבניות
כוס שעועית ירוקה קפואה
כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר משימורים) / חומוס
כוס פסטה יבשה בצורה שאוהבים (לא ספגטי!)
מלח, פלפל, טימין, עלי דפנה, סוכר

אופן ההכנה
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל, הסלרי והגזר
2. כשהבצל הופך לשקוף, מוסיפים את השום והכרישה
3. כשמתחיל להתרכך, מוסיפים את הקישואים ותפוחי האדמה
4. מערבבים מידי פעם, ונותנים לירקות להתרכך. כשהירקות רכים, מוסיפים את העגבניות.
5. מוסיפים את רסק העגבניות, ומכסים בליטר מים (אפשר גם קצת יותר, עד שרוב הסיר מלא)
6. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים במלח, פלפל, טימין, עלי דפנה, וקורט סוכר
7. מביאים לרתיחה ואז מורידים לאש קטנה, כך שהמרק יבעבע קלות. מבשלים חצי שעה.
8. מוסיפים את השעועית הירוקה ואת השעועית הלבנה ומבשלים עוד רבע שעה.
9. מוסיפים את הפסטה, ומבשלים 8 דקות.
10. טועמים, ומתקנים תיבול במידת הצורך. זוללים!

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים