מתכון לעוגיות פלורנטין
מרכיבים:
100 גרם קליפות תפוז מסוכרות
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
100 גרם סוכר
50 גרם דבש
150 גרם ריצ'
60 גרם קמח
200 גרם שוקולד איכותי מעולה
מתכון לעוגיות פלורנטין – אופן ההכנה
תערובת שקדים ותפוזים
חותכים לרצועות דקות מאוד את התפוזים המסוכרים ומערבבים אותם ביחד עם השקדים.
הכנת הקרמל:
מחממים סיר ומוסיפים את הסוכר, הדבש ואת הריצ' ובוחשים כ 3-5 דקות. (על מנת לבדוק אם התערובת מוכנה, יוצקים טיפה ממנה לתוך כוס עם מים קרים. אם התערובת רכה, זה אומר שהיא מוכנה) מסירים את הקרמל מהגז.
מערבבים היטב את תערובת השקדים והתפוזים ביחד עם הקמח והקרמל.
פורסים נייר אפיה מעל תבנית ומשמנים אותו מעט על מנת יהיה קל להוציא את העוגיות אחרי האפייה.
קורצים עיגולים קטנים ואחידים בגודלם, משטחים אותם על נייר האפייה, ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 8 דקות. לאחר מכן מוציאים אותם בעדינות, אפשר להיעזר בתרווד דק.
בינתיים ממיסים את השוקולד המריר בשיטת בן מארי (קערה מנירוסטה, או סיר קטן, המונח בסיר גדול ובו מים רותחים)
אחרי שהעוגיות מתקררות מורחים עליהן את השוקולד המומס בעזרת כף. אפשר ליצור דוגמת פסים בעזרת מזלג. מחכים שהשוקולד יתקשה ושומרים את העוגיות בתוך קופסה אטומה, בין כל שכבת עוגיות שמים נייר חוצץ לשמירה טובה יותר.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים