יו"ר יש עתיד ושר החוץ יאיר לפיד הגיש ערר על החלטת ועדת השרים לחקיקה לאשר את חוק האזרחות של ח"כ שמחה רוטמן.
לפיד שלח למזכיר הממשלה שלום שלמה, בקשה רשמית לקיים דיון נוסף על החוק של רוטמן, ובכך למעשה עצר את קידומו על ידי הקואליציה, עד שהממשלה לא תדון בנושא.

חוק האזרחות של ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית), דומה להצעת החוק שהעלתה שרת הפנים איילת שקד בשבוע שעבר, אך בהצעת החוק שלו יש מכסות ומנגנון שקיפות לאישורי איחוד המשפחות לפלסטינים.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
מרצ זועמת: "שבירת כלים בממשלה"
בהצבעה בוועדת השרים המתנגדים היחידים היו השרות: קראין אלהרר (יש עתיד), מירב כהן (כחול לבן) ותמר זנדברג (מרצ), השר נחמן שי נמנע.
אחרי החלטת השרים אמרה יו״ר סיעת מרצ, ח״כ מיכל רוזין: "פנייה לאופוזיציה לקידום חוק האזרחות של ח״כ שמחה רוטמן היא שבירת כלים בממשלה."
"ההצבעה היום היא בניגוד להתחייבות מראש הממשלה, ושרת הפנים איילת שקד על מתווה מוסכם, שבעקבותיו מרצ הצביעה בעד החוק בסבב הקודם. שרת הפנים לא כיבדה עד היום את עקרונות המתווה שסוכם איתנו. מחזקת את השרות תמר זנדברג, קארין אלהרר, ומירב כהן שהצביעו היום נגד החוק. אנחנו נמשיך בעמדתנו ובדרישה לקידום המתווה שסוכם עם מרצ".
מה דעתך בנושא?
17 תגובות
1 דיונים
ש
אין ]פלא כל ראש מפלגה מושכת לצד-ממשלה של ליצנים.
18:00 17.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מייקי
יש טעות בכתבה. מירב כהן עברה ליש עתיד.
10:36 17.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ימיןאמיתי
מי חושב שהימין מטומטם? בנט ושקד. מקדמים את החוק ורק לפיד עצר אותו. בדיחה. מקדמים בכאילו ודואגים שלפיד יעצור אותו. כך ימינה מקווים לקושש קולות ימין ולפיד של השמאל. בדיחה עצובה.
09:44 17.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורח/ת
כמובן לפיד דואג וחושב רק על הכסא
08:49 17.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ב ניטו
ותודה לנוכל
07:58 17.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נתי
מהיום נקרא לה איילת המתקפלת בושה למדינה חבורה של גזענים
07:33 17.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
איילת שקד. את בובה בכנסת אף אחד בממשלה לא סופר אותך ולא רואה אותך ממטר.
22:20 16.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כרמי
צריך ללמוד מהארכיון את לפיד והיפוכו, החליפי החלול
19:30 16.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אביגדור
לפידוס נפל אפס אתה המגן של המחבלים
19:29 16.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קובי
אדם אחד בישראל גדול ואדיר בשם בנימין נתניהו זיעזע את מערכת המשפט כולל אהרון ברק את המערכת הפוליטית כולל בנט לפיד ושקד ואת התקשורת שלושה ימים והכול בלי לומר מילה.תראו...
אדם אחד בישראל גדול ואדיר בשם בנימין נתניהו זיעזע את מערכת המשפט כולל אהרון ברק את המערכת הפוליטית כולל בנט לפיד ושקד ואת התקשורת שלושה ימים והכול בלי לומר מילה.תראו כמה גדול האיש הזה.וכמה קטנים כול היתר
המשך 19:10 16.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר