ממטבחה של סבתא: שירן שלו נברה בספר המתכונים העתיק וגילתה אוצר – מתכון לפאי תפוחים נהדר. אל תפספסו
מתכון לפאי תפוחים – החומרים
תפוחי עץ גדולים קלופים ופרוסים דק מאוד.
סוכר וקינמון לפי הטעם
לבצק פאי:
2 ½ כוסות קמח
מרגרינה במלח קרה מאוד (לא קפואה)
2/3 כוס מי סודה קרים מאוד
מתכון לפאי תפוחים – אופן ההכנה:
כמה שעות לפני הכנת הפאי מכינים את הבצק. הוא עדין מאוד, ולא מתאים ללישה או יותר מידי התעסקות איתו. ה"טריק" הוא להכינו במהירות עם מה שפחות נגיעה.
מכניסים את הקמח לקערה. מכניסים את המרגרינה בחתיכות קטנטנות לתוך הקמח (מפוררים אותו בקמח לגודל של אפונים). עדיף לפוררו בתוך הקמח עם סכין. לאט לאט מוסיפים ממי הסודה (או מי קרח) ומנסים ליצור כדור מהבצק.
עדיף להתחיל עם פחות נוזלים ולהוסיף כאשר יש צורך. מרדדים על משטח מקומח בעדינות. הבצק מספיק ל3 רולדות שטרודל, או לפאי מכוסה.
מכינים את מלית הפאי:
מערבבים את הסוכר והקינמון, שמים על התפוחים, מערבבים היטב ומניחים עד שהתפוחים מתרככים ומפרישים נוזלים.
מרפדים את תבנית הפאי בשכבה דקה של בצק, מסננים את כל הנוזלים מהתפוחים, וסוחטים אותם היטב.
מניחים בתוך קלטית הפאי, ומכסים עם עוד שכבת בצק. סוגרים הרמטית את שתי שכבות הבצק על-ידי לחיצת אצבעות (קישוט בשוליים) ומחוררים עם מזלג בעדינות את המכסה של הבצק, על מנת לתת לאדים לצאת מהפאי בשעת האפייה. אופים התנור חם עד שמזהיב קלות. מגישים לצד כדור גלידה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים