יהדות

נטיעות, למה דווקא בט"ו בשבט?

רש"י מסביר שחודש שבט נקבע כראש השנה לאילנות, כי בחודש זה "עלה השרף באילנות". כלומר, למרות שעל פני השטח לא נראה כל שינוי, ישנו מהפך עצום שמתרחש ברובד הפנימי

נטיעות, למה דווקא בט"ו בשבט?
צילום: (צילום: גרשון אלינסון/ פלאש90)

כשמסתכלים על פני הקרקע בט"ו בשבט עדיין לא רואים שינוי: אין פריחה, האדמה בוצית, העצים עדיין בשלכת, קשה מאד להאמין שמתוך העולם האפרורי הניצב מולנו יגיע האביב.

חדשות סרוגים

אף על פי כן, חז"ל מקשיבים למשהו פנימי שמתרקם מתחת לפני השטח. רש"י מסביר שחודש שבט נקבע כראש השנה לאילנות, כי בחודש זה "עלה השרף באילנות". כלומר, למרות שעל פני השטח לא נראה כל שינוי, ישנו מהפך עצום שמתרחש ברובד הפנימי. השרף, נוזל החיים של האילן, תוסס מתחת לפני השטח; תסיסה שמביאה בסופו של דבר לפריחה שתתגלה באביביות של חודש ניסן.

הרב לונדין טו בשבט
הרב לונדין טו בשבט| צילום: הרב חגי לונדין על ט"ו בשבט

הרעיון הזה תקף גם לתהליכים אישיים וחברתיים. כשמסתכלים על המציאות הישראלית בטו' בשבט תשפ"ב לכאורה לא רואים פריחה. הגל החמישי של הקורונה בעיצומו; מצב בטחוני בעייתי; ממשלה כושלת; אסונות ושערוריות פנימיות וחיצוניות. יחד עם זה, מסתבר שבכל אחד מאיתנו ישנו "שרף", מלאך, נוזל חיים של אמונה שתוסס מבפנים, צריך רק קשב וסבלנות עד שיגיע הלבלוב בפועל.

אנו נחווה בחודש הקרוב הדבקה המונית אולם לא קטלנית; התמודדות ביטחונית בכל החזיתות שגם בה ננצח; נזקים לא פשוטים ברמה המדינית שגם אותם נתקן; ניטע נטיעות בכל ארץ ישראל. ניקח בפרופורציה את השערוריות שהיו ויהיו (ויהיו השבוע…). נעשה את שלנו, וה' הטוב יעשה את שלו.

בסוף יגיע האביב.

הרע יעבור. הטוב יתגבר. בעזרת ה'.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

5
5
משה אהרון
17.01.22

שמש בט"ו בשבט -התחלת הבשורה ? משה אהרון <hoomoshev@gmail.com‏> 11:21 ‎(לפני 0 דקות)‎ אני בס"ד. שמש מרפא בכנפיה ================== שמש חמימה יצאה על ארצי להיטיב מעט לאנשיה ללטפם כמגבת ניחומים שלאחר המקווה המקפיא להזהיר בפניהם את אגלי הטל שעל העלים הנוצצים ככוכבים כתמרורים מבטיחים בשורה של אביב חדש לנשום סוף סוף אויר טר, רחוץ וצלול להתרווח מעט להריח ניחוח תפרחות מרנינות של עולם חדש ברי ומבריא. שזו ארצי ,שהיא תמיד. "צבי" לכל הארצות ראשונה לכל בשורה מופת לכל מרפא. גאולה לעולם. משה אהרון