חדשות

האזהרה של ערן סגל: "אלו השבועיים הקריטיים ביותר"

לפי התחזית של פרופ' ערן סגל, שיאו של גל תחלואת האומיקרון צפוי להגיע בשבוע הקרוב - ולאחר מכן תחל הדעיכה. לדבריו,, "השבוע צפויים בין 40 ל-50 אלף מאומתים ביום. אלו השבועיים הקריטיים ביותר מבחינת הזהירות"

מחלקת קורונה בשערי צדק
מחלקת קורונה בשערי צדק | צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

שיאו של גל תחלואת האומיקרון צפוי להגיע במהלך השבוע הקרוב – כך העריך הבוקר (ראשון) פרופ' ערן סגל, המייעץ לקבינט הקורונה. לפי הדיווח בחדשות 12, השבוע צפויים בין 40 ל-50 אלף מאומתים חדשים ביום – אך לאחר מכן צפויה להתחיל דעיכה בגל הנוכחי.

הצהרה בנט 11.1
הצהרה בנט 11.1| צילום: צילום לע"מ (קרדיט: ערוץ כנסת)

"לפי התחזית, השבוע נגיע לשיא גל התחלואה וצפויה התייצבות על המספרים הגבוהים שנחזו בשבוע שעבר. צפויים בין 40 ל-50 אלף מאומתים חדשים ביום במהלך השבוע. חשוב להדגיש שאלו רק החולים שאומתו בבדיקות קורונה, וההערכה היא שבפועל נדבקים פי 3 או 4 יותר, כלומר היום נדבקים בין 150 ל-200 אלף ישראלים ביום" אמר סגל. "מספרים אלו מצביעים על כך שייתכן ובשבוע הקרוב אחד מכל שמונה ישראלים יהיה חיובי לקורונה".

העלייה בתחלואה צפויה להביא גם לעלייה ניכרת במספר החולים הקשים, כשהציפייה היא שבסוף השבוע הקרוב יהיו בין 650 ל-850 חולים שמצבם קשה. למרות זאת, סגל הרגיע כי "עדיין מדובר במספר נמוך משמעותית מהשיא שנרשם בגל השלישי – שבו נרשמו 1,200 חולים קשים, וגם עם זה מערכת הבריאות ידעה להתמודד".

"בגלל שאנחנו מגיעים לשיא למעשה, אלו השבועיים הקריטיים ביותר מבחינת הזהירות – כי האופי של התפשטות מעריכית הוא כזה שלמעשה בהכפלה האחרונה שייתכן שאנו בעיצומה עכשיו, מספר האנשים שנדבק דומה למספר האנשים שנדבק מתחילת הגל" הזהיר סגל. "לכן זה הזמן שהכי חשב להיזהר בו, במיוחד קבוצות הסיכון ומי שלא התחסן או שהחיסון שלו לא בתוקף".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

7
5
לומד מהעבר
16.01.22

תגמר ההתחלה, שיא? אח''כ שיפור? יש שלשה שבועות קשים לפני כן