מבזקים
סרוגים

ניר אורבך מאיים בתביעה: "מפיץ נגדי פייק ניוז"

חבר הכנסת ניר אורבך מאיים לתבוע את יועץ התקשורת של מפלגת הציונות הדתית בטענה שזייף ציוץ שלו והפיץ נגדו מידע שיקרי: "קמפיין בלתי נגמר על מנת לפגוע בשמו הטוב"

י"א שבט התשפ"ב
ניר אורבך מאיים בתביעה: "מפיץ נגדי פייק ניוז"
ניר אורבך מאיים בתביעה: "מפיץ נגדי פייק ניוז" צילום: צילומים: מאיר אליפור, יונתן זינדל/פלאש 90

המאבק בין סיעות ימינה לציונות הדתית עולה שלב, והפעם בפן המשפטי.

חבר הכנסת ניר אורבך שלח מכתב התראה לפני נקיטת הליכים לאריק בן שמעון, יועץ התקשורת של מפלגת הציונות הדתית, בטענה שהוא הפיץ נגדו חדשות כזב (פייק ניוז).

בהודעה מטעמו של אורבך נמסר: "אריק בן שמעון, יועץ התקשורת של האיחוד הלאומי ובצלאל סמוטריץ' מפיץ פייק ניוז בהיקף רחב באפקליציית הוואטאפ."

בגלל היעדרות רע"מ: ניר אורבך נטש את הכנסת
בגלל היעדרות רעצילום: בגלל היעדרות רע

"בסטטוס באפליקציית הוואטסאפ של אריק בן שמעון שותף ציוץ עבר של חה"כ ניר אורבך אשר נערך ושונה על מנת שיציג בצורה שיקרית אמירה של אורבך על הנגב."

"הציוץ המזוייף" שבן שמעון הפיץ

יש לציין שבציוץ המקורי של אורבך לפני מספר שבועות נכתב: "לא מפקירים את הנגב. נקודה", וכאמור בן שמעון עשה שינוי בתמונה והוריד את המילה "לא".

עוד נאמר בהודעה לתקשורת: "יועץ התקשורת של האיחוד הלאומי מוכיח בכך שהאיחוד הלאומי מפיץ שקרים ופייק ניוז בקמפיין בלתי נגמר על מנת לפגוע בשמו הטוב של אורבך."

אריק בן שמעון מסר בתגובה: "כאשר נקבל את המכתב לא דרך התקשורת נגיב".

סמוטריץ' לשקד: זה התנאי שלנו להעברת חוק האזרחות
סמוטריץ' לשקד: זה התנאי שלנו להעברת חוק האזרחותצילום: סמוטריץ' לשקד: זה התנאי שלנו להעברת חוק האזרחות
אריק בן שמעון בצלאל סמוטריץ' הציונות הדתית ימינה ניר אורבך