לילות החורף הקרים עושים חשק להתכרבל בשמיכה ולא לצאת מהבית עד האביב. זה בדיוק הזמן להעמיד סיר מרק גדול ומפנק, שיחמם את כל בני הבית. ואם אפשר לעשות את זה בקלי קלות, אז כבר אין שום תירוץ לא לקום ולהכין מרק בצל מוקרם שתמיד עובד. קבלו מתכון נפלא.
מתכון למרק בצל מוקרם
מרכיבים
10 בצלים גדולים
2 סלסלות פטריות (לא חובה)
2 כפות קמח (לגרסה ללא גלוטן – ניתן לוותר עליו)
טימין, מלח, פלפל ואגוז מוסקט
מיכל גדול של שמנת לבישול
חצי כוס יין לבן
גבינת פרמז'ן או גבינה צהובה מגוררת – להגשה
אופן ההכנה
1. מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לרוחבם לטבעות.
2. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצלים, על חום בינוני, במשך כרבע שעה.
3. רק כשהבצלים מתקרמלים והופכים לחומים, מוסיפים את הפטריות כשהן חתוכות לךחצאים.
4. כשהפטריות משחימות ומצטמקות, מוסיפים מלח, פלפל, מעט טימין וקמצוץ של אגוז מוסקט.
5. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
6. מוסיפים מים עד 3/4 הסיר ומרתיחים.
7. מורידים לאש קטנה למשך חצי שעה.
8. מוסיפים חצי כוס יין לבן, ואת השמנת לבישול. מבשלים עוד כ-10 דקות.
9. מומלץ להגיש עם פרמז'ן או גבינה צהובה, ועם צנימים.
בתיאבון!

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
קוראת בקפה
המילה מהביל לא מזכירה לי את הדברים האלה. אבל אין ספק שזאת מילה מעצבנת.
16:56 16.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני אני
המילה מהביל היא מילה דוחה שמזכירה הבל פה או אוויר חנוק והביל. איכס למה להשתמש בה בהקשר של אוכל?
23:53 14.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר