לכבוד ט"ו בשבט: מתכון לעוגיות אגוזי לוז - סרוגים

לכבוד ט"ו בשבט: מתכון לעוגיות אגוזי לוז

ט"ו בשבט עוד רגע כאן, ואין תירוץ מושלם יותר להכין עוגיות ולפנק את החברים והמשפחה | קבלו מתכון לעוגיות אגוזי לוז, קלות להכנה אבל בטוח יגנבו את ההצגה

author-image
לכבוד ט"ו בשבט: מתכון לעוגיות אגוזי לוז
  (צילום: Teka studio)

מחפשים מאכל מקורי לכבוד ט"ו בשבט? מצאנו לכם פתרון: מתכון לעוגיות אגוזי לוז שלא תוכלו להפסיק לנשנש.

רכיבים:

150 גר' חמאה
150 גר' סוכר
150 גר' אגוזי לוז טחונים/ קמח אגוזי לוז
300 גר' קמח מלא
50 גר' אגוזי לוז קלויים קצוצים
5 גר' סודה לשתייה
2 גר' מלח
2 גר' תמצית וניל

קישוט (לא חובה)

100 גר' שוקולד מריר (75%)
חתיכות אגוזי לוז מצופות קרמל

(צילום: Teka studio)

אופן ההכנה: 

מערבבים חמאה מומסת וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים היבשים בעדינות ואת אגוזי הלוז הקצוצים בסוף.

לאחר קבלת תערובת אחיד, יוצרים עם הבצק כדורים קטנים באותו הגודל ומעצבים את העוגיות תוך שיטוח על תבנית תנור עם נייר אפייה.

אופים בחום של 180 מעלות או עד שהעוגיות מזהיבות. מניחים בצד לצינון.

לקישוט העוגיות ממיסים שוקולד מריר על אדי מים רותחים (שיטת בן מארי), טובלים חצי מכל עוגייה, מניחים שוב על נייר פרגמנט, מוסיפים כמה חתיכות אגוזי לוז למעלה ונותנים לעוגיות להתקרר.

אפשר להחליף אגוזי לוז בסוג אגוזים אחר ולהוסיף תבלינים כמו קינמון, הל, ג'ינג'ר או ציפורן לתערובת לפי הטעם.

חג שמח!


המתכון באדיבות המותג TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו