החורף הישראלי אומנם לא כולל ישיבה בבית מול אח כשהכול מושלג בחוץ, אבל הוא בהחלט יכול להיות קריר וגשום, מה שעושה חשק לשתות משקאות חמים ולאכול מרקים. הישיבה מול הטלוויזיה עם בני המשפחה בחורף כשהרעמים רועמים אינה מושלמת אם אין קנקן של משקה מחמם ומנחם. 

מתכרבלים על הספה, שומעים את הגשם היורד בעוצמה ולוגמים בהנאה משקה חם ומתוק – בדיוק מה שצריך בחורף הזה. ובין לגימה ללגימה, תרגישו איך כל הגוף מתחמם מיד. לפניכם כמה רעיונות להכנת משקאות חמים, קלים וטעימים שכל בני המשפחה ישמחו לאמץ.  

סיידר תפוחים חם

סיידר תפוחים חם שניחוחות הקינמון שבו מתפשטים ברחבי הבית הוא התשובה הישראלית לחורף הזה. את הסיידר מומלץ להכין מראש בקנקן גדול, להוסיף גם קוביות תפוחים, ולגרסת מבוגרים אפשר לשדרג עם תוספת של יין אדום. 

כדי לקבל את הפינוק הטוב ביותר מבשלים קוביות תפוחים עם מקלות קינמון ומים. מוסיפים גרגירים של מקל וניל וכשהנוזל רותח מוסיפים סוכר חום. כשהתפוחים מתרככים זה הזמן לכבות את האש ולמזוג את הסיידר לקנקן או היישר לכוסות. כשמסיימים לשתות אפשר ליהנות מהתפוחים החמימים והרכים ולאכול אותם עם כפית. 

הטעם של החורף בכוס אחת

מי שטרם טעם צ'אי לאטה בבית קפה, במסעדה או בהכנה ביתית, צריך לדעת שזו יכולה להיות האהבה החדשה של החורף הזה וגם של החורפים הבאים. זהו אחד המשקאות בעלי הארומה החזקה ביותר הודות למקבץ התבלינים שהוא מכיל. 

הצ'אי עשיר בטעמים וכולל בישול של חלב עם תבלינים ריחניים וחזקים כמו: ציפורן, מקל קינמון, הל, ג'ינג'ר, וניל ודבש, סירופ מייפל או סוכר. אם רוצים צ'אי טבעוני אפשר להחליף את החלב במשקה סויה או שקדים. 

להכנת הצ'אי מבשלים חלב עד הרתחה, מוסיפים שקית אחת או יותר של תה שחור או ארל גריי או שקיות מוכנות של צ'אי לאטה, משלבים את התבלינים וממשיכים לערבב. לתערובת של התבלינים יש יתרונות בריאותיים והם ידועים כמחממים את הגוף ואת מערכת העיכול ולכן מצוינים כמשקה חורפי מושלם. 

משקה שוקולטה

אנשים רבים נהגו לשתות שוקו בילדותם ונשארו עם אהבה לנוזל החמים והמתוק שאוצר בתוכו זיכרונות ילדות נעימים. השוקולטה היא שדרוג נהדר של טעמי הילדות ומתאימה כפינוק חורפי בכוס גדולה המחממת את הגוף ואת כפות הידיים.

 יש שלל גרסאות לשוקולטה, כשהבסיסית ביותר כוללת חלב מורתח, אשר לו מוסיפים שוקולד שנמס בחום החלב ויוצר צבע וטעם שוקולדיים. על מתכון הבסיס ניתן ומומלץ לשדרג עם שוקולד שאוהבים: מריר, חלב, לבן, מקופלת או שילוב שלהם. 

אם רוצים שדרוג נוסף אפשר להוסיף בהרתחה גם שמנת מתוקה לבישול ואפילו מקל קינמון. למי שמעוניין בחיסכון בקלוריות ניתן להשתמש בחלב דל שומן ולטבעונים אפשר לבחור בחלב סויה. לגרסת מבוגרים אפשר להוסיף ליקר קפה, פינה־קולדה או אייריש קרים.   

תה מאצ'ה יפני

תה המאצ'ה מגיע אלינו ישירות מיפן, שם יתרונותיו מוכרים זה מאות שנים. את תה המאצ'ה מייצרים מעלים של תה ירוק אשר מגדלים מוסתרים ומוגנים מאור החמה, לאחר קטיפת העלים הם מועברים לתהליך מיוחד הכולל את ייבושם וטחינתם באופן מסורתי, הנהוג כך לאורך השנים. 

תהליך זה ממצה את החומרים הבריאים הקיימים בצמח ואף מסייע בשמירתם. התה מאופיין בטעמם מיוחד במינו ואף מוכר כאחד ממזונות העל (סופר פוד). בנוסף, התה עשיר בנוגדי חמצון המסייעים לגופינו ומכיל גם חומרים נוספים אשר משרים עלינו רוגע וגם מסייעים לנו לשמור על רמת ריכוז גבוהה. ניתן לנצל את היתרונות הרבים שמציעים עלי התה הנפלא הזה אם שותים אותם בגרסתם המופיעה כאבקה.