מבזקים
סרוגים

היו"ר הסוני בעיראק מפונה לבית החולים | צפו

ברקע המתיחות על הרוב בפרלמנט העיראקי ובחירת יו"ר סוני חדש, הטונים החריפו ומחמוד משהדאני, היו"ר הסוני הנוכחי המכהן כבר בקדנציה חמישית - פונה לבית החולים

היו"ר הסוני בעיראק מפונה לבית החולים | צפו
היו"ר הסוני בעיראק מפונה לבית החולים | צפו

בעקבות מחלוקת ודיונים קולניים שהחריפו היום (ראשון) בין שני הפלגים השיעים המרכזיים בפרלמנט העיראקי על השליטה בסיעת הרוב, לקה בליבו היו"ר הסוני מחמוד משהדני והוצא על ידי כוחות הביטחון מהפרלמנט והועבר לבית החולים "אבן סינא" באזור הירוק של בגדאד.

צפו ברגעי הפינוי

המושב הראשון של הפרלמנט העיראקי נסגר היום באיחור של ארבע שעות, זאת לאחר דיונים נרחבים במטרה לבחור את יו"ר הפרלמנט החדש וסגנו, אשר עד כה טרם נבחרו.

"נקמת סולימאני": סוכלה מתקפת כטב"מים על עיראק

המתיחות פרצה לאחר שממשלת השלטון, בראשות נורי אל-מאלכי, הציגה רשימה של 88 נציגים מטעמם ליושב הראש הסוני והכריזה על עצמה כפלג הגדול ביותר בפרלמנט. לעומתם, סיעת סד"ר, עם כח של 73 מנדטים – סבורה שסיעת הרוב שייכת להם.

הפרלמנט העיראקי סונים עיראק